Jack Warner utestengt fra fotball på livstid

Tidligere FIFA-president Jack Warner er utestengt fra alle fotballrelaterte aktiviteter på livstid.

Jack Warner er utestengt fra fotballen på livstid.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Tidligere FIFA-visepresident Jack Warner er utestengt fra alle fotballrelaterte aktiviteter på livstid.

Det besluttet Det internasjonale fotballforbundets etiske komité tirsdag.

Warner, som tidligere var president for Det karibiske fotballforbundet (CONCACAF), straffes ifølge komiteen for «mange og ulike uredelige handlinger i sin tid som profilert leder i FIFA og CONCACAF».

– I posisjonen som fotballeder var han en nøkkelmann i bedragerier som omhandlet tilbud om, akseptering av og mottak av ukjente og ulovlige utbetalinger, så vel som annen pengerelatert svindel, heter det videre i uttalelsen.

Utestengelsen, som gjelder både på internasjonalt og nasjonalt nivå, trådte i kraft 25. september.

Les også

Blatter nekter å trekke seg - tross siktelsen

Vil bli utlevert

72 år gamle Warner ble arrestert i hjemlandet Trinidad og Tobago i forbindelse med korrupsjonen i FIFA som ble rullet opp i mai. Nylig signerte øynasjonens justisminister papirene som godkjenner utlevering til USA. Det har Warner motsatt seg.

Amerikanske myndigheter har siktet den tidligere FIFA-toppen for 12 forhold av svindel, pengeutpressing og hvitvasking. Det er ventet at Warner vil møte til en høring i hjemlandet i desember.

72-åringen er blant annet anklaget for å ha kjøpt TV-rettighetene til VM-sluttspillene i 2010 og 2014 av FIFA-president Sepp Blatter til en kunstig lav pris.

Warner og de øvrige FIFA-toppene som er under etterforskning er mistenkt for økonomiske lovbrudd som totalt beløper seg til mer enn 1,2 milliarder kroner.

Les også

FIFA-gransker skeptisk til Platini: - En del av Blatter-systemet

Blatter siktet

Nylig valgte sveitsisk påtalemyndighet i tillegg å ta ut siktelse mot avtroppende FIFA-president Sepp Blatter for kriminelt vanstyre og underslag.

Sveitseren er mistenkt for å ha foretatt en tvilsom utbetaling på to millioner sveitsiske franc (17,3 millioner norske kroner) til president Michel Platini i Det europeiske fotballforbundet (UEFA). Han skal også ha underskrevet en kontrakt i 2005 med det karibiske fotballforbundet, som var ugunstig for FIFA.

Platini og Blatter har begge hevdet at den omtalte utbetalingen ble gjort på lovlig vis.

(©NTB)

Publisert: