Drakt-bloggen: Bedre kan det faktisk ikke gjøres

Celtic og Rangers har skjønt det. De nye draktene deres oser av klasse, tradisjon og respekt for supporterne.

celtic
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Begge klubbene har valgt å se tilbake i tid med sine nye drakter. Celtic markerer sitt 125-årsjubileum med en klassisk drakt som like gjerne kunne vært fra 60-tallet, mens Rangers markerer at det i år er 30 år siden klubben vant Cupvinnercupen med en drakt til forveksling lik en laget brukte i 1972. Om det fungerer? Gjett om!

Det som løfter draktene for meg, er at sponsoren — som tilfeldigvis er den samme for begge klubbene - har gått med på å forminske sin logo ganske betraktelig. I tillegg er klubbenes logo gjort større, og det generelle designet er rent og klassisk. En skulle nesten tro at lagene spiller med samme merke, men Celtic er Nike og Rangers Umbro. Men siden Nike nå eier Umbro kan det ha vært et samarbeid likevel.

Som eksempel på det gjennomtenkte designet har Celtic til og med økt antallet grønne striper fra sju til ni, dette for å markere de ni strake seriemesterskapene fra 1965 til 1974. Draktsalget har alltid vært stort i Glasgow, men med disse draktene setter henholdsvis Nike (Celtic) og Umbro (Rangers) en ny standard for klassiske, rene og fine drakter.

Det eneste spørsmålet er hvor designerne skal gå når drakten for 2013/14 skal designes...

EKSTERNE LENKER:

Mer om Celtic-drakten

Mer om Rangers-drakten

En nærmere titt på draktene:

ENIG ELLER UENIG? SKRIV I KOMMENTARFELTET UNDER!

Publisert: