Han sto bak en av fotballhistoriens største overraskelser. Nå blir han Stefan Johansens nye sjef

Fulham sparket treneren og ansatte Claudio Ranieri samme dag.

Claudio Ranieri ledet Kasper Schmeichel og Leicester til et svært overraskende seriegull i 2016. I dag ble han bekreftet som Fulhams nye trener.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Slavisa Jokanovic har fått sparken i Fulham etter snaue tre år i klubben.

Fulham, med landslagskaptein Stefan Johansen i troppen, ligger nå på sisteplass i Premier League med kun fem poeng etter 12 kamper. I helgen gikk de på nok et tap, da de reiste tomhendt hjem fra Anfield etter 2–0-tap for Liverpool.

Erstatteren er allerede klar.

Claudio Ranieri får jobben med å få London-laget bort fra nedrykksstriden. Det var Ranieri som trente Leicester til et sensasjonelt seriegull i Premier League i 2016.

– Å ha en trener av Claudios kaliber klar, var betryggende, men først og fremst essensielt. Å ansette Claudio er ingen risiko. Han er allerede klar for Premier League, og er det vi trenger i Fulham for øyeblikket, sier Fulhams styreleder Shahid Khan til BBC.

– Hans arbeid med Leicester City er bokstavelig talt legendarisk, og ser du på Claudios erfaring med Chelsea og store klubber i Europa, er det sikkert at vi ønsker en ekstraordinær fotballmann velkommen til Fulham, fortsetter han.

Ranieri har undertegnet en langtidskontrakt.

– Det er en ære å takke ja til herr Khans invitasjon og mulighet til å lede Fulham, en fantastisk klubb med tradisjon og historie, sier Ranieri.

Spent Johansen

Fulham-spiller Stefan Johansen er med det norske landslaget i Slovenia før fredagens viktige nasjonsligakamp på bortebane. Etter samlingen vender han tilbake til London og møter en ny hovedtrener.

– Jeg fikk vite det på morgenen i dag, at Ranieri kommer inn. Det kom litt overraskende. Men det virker spennende, sier Johansen til NTB.

– Det gir deg blanke ark med tanke på å få mer spilletid?

– Ja, jeg satser jo på det. Det blir spennende å se hvordan han tenker. Jeg kjenner ham verken som manager eller person. Men det er som du sier, at det er en ny sjanse. Og når en ny manager kommer inn er det bare å bite tennene sammen og vise at det er du som skal spille, sier Johansen.

Ranieri er kjent som en trener som foretrekker 4-4-2-formasjon, god defensiv organisering og kontringsvilje - ikke ulikt Norges landslagssjef Lars Lagerbäck.

– Han er en type som skal ha et lag som er vanskelig å slå, og da kan man trekke sammenligninger til Lars. Som sagt, det blir spennende. Jeg gleder meg, sier Johansen.

Samtidig har han bare gode ord å si om Jokanovic.

– Han er en fantastisk dyktig manager som har tatt Fulham opp til Premier League. Dette var min tredje sesong under ham, og i de to første har vi først havnet i playoff og så rykket opp. Så han har gjort en enormt bra jobb i Fulham, og han kommer nok til å bli husket i klubbens historie.

(©NTB)

Publisert: