FIFA varsler nye opplysninger om russisk doping

FIFA opplyste fredag at de neste uke trolig får ny informasjon fra WADA som kan underbygge beskyldningene om doping i russisk fotball.

FIFA-president Gianni Infantino (til h.) sammen med omstridte Vitalij Mutko under VM-trekningen nylig. Neste uke venter FIFA å få nye opplysninger fra WADA om mulige dopingsaker i russisk fotball.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Det skal være 34 mulige dopingsaker i russisk fotball med bakgrunn i opplysninger i McLaren-rapporten, og noen av dem gjelder angivelig spillere i VM-troppen i 2014.

FIFA opplyser at Verdens antidopingbyrå (WADA) har innkalt til et møte torsdag i neste uke for å informere flere internasjonale særforbund om de nye opplysningene som har kommet fram i etterforskningen av statsstøttet doping i russisk idrett.

Les også

Den omstridte VM-sjefen var under etterforskning. Så valgte FIFA å stoppe den

Database

WADA opplyste i forrige måned å ha fått tilgang til en database fra antidopinglaboratoriet i Moskva som inkluderer alt testmateriale mellom januar 2012 og august 2015.

Dette kan avsløre nærmere detaljer om tusenvis av dopingprøver som ble destruert ved laboratoriet i desember 2014. Det ble gjort etter at en tysk TV-dokumentar kom med de første avsløringene om organisert doping innen russisk idrett.

Dopingvarsleren Grigorij Rodtsjenkov har i et vitnemål sagt at han personlig ledet arbeidet med å ødelegge om lag 8000 dopingprøver 13. og 14. desember det året.

Grigorij Rodtsjeknov.
Les også

Russiske skistjerner vil delta i OL under nøytralt flagg

Ubeleilig

De russiske dopingavsløringene er ekstra ubeleilige for FIFA året før VM-sluttspillet i Russland.

Visestatsminister og tidligere idrettsminister Vitalij Mutko, som er utestengt på livstid av IOC for sin delaktighet i dopingjukset under Sotsji-OL, er leder for organisasjonskomiteen for fotball-VM.

– Vi vil fortsette på jobbe i nært samarbeid med WADA og utforske alle spor. Om det viser seg å være tilstrekkelige beviser for brudd på antidopingreglene, vil vi treffe de passende sanksjoner, heter det i uttalelsen fra FIFA.

(NTB)

Publisert:
 1. FIFA
 2. Doping
 3. Fotball
 4. Idrett
 5. Fotball-VM

Mest lest akkurat nå

 1. 187 evakuert fra «Johan Castberg» på Stord: – Alle er gjort rede for

 2. Ferje har tek­nisk trøb­bel – Fjord1 innstiller flere av­ganger over Bokna­fjorden

 3. Sommerfull Vågen mintes Daniel Svela

 4. E39: Neppe tre felt på deler av ny europavei sørover

 5. Brannen var siste dråpen for eieren: Nå blir det helt slutt på spøk­elses­jakt på Dale

 6. Spår store endringer i friidretten. Det kan være dårlig nytt for Jakob Ingebrigtsen