Ulrik (19) etter A-landslagsuttak:– Oi, det hadde jeg ikke fått med meg

Ulrik Yttergård Jenssen (19) ble svært overrasket da han i dag ble tatt ut på A-landslaget. Hjemme i Tromsø sitter den stolte fotballpappaen Truls.

Brødrene Ruben og Ulrik Yttergård Jenssen kan komme på banen samtidig for Norge.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

TROMSØ/LYON: Midtstopperen fra Tromsø var faktisk ikke klar over at han var tatt ut da iTromsø ringte like etter at Per-Mathias hadde offentliggjort troppen klokken 12.00 i formiddag.

Flere overraskelser:

Les også

Høgmo tok ut Ulrik (19) i landslagstroppen

– Oi, det hadde jeg ikke fått det med meg, sier Yttergård Jenssen spontant til iTromsø.

Norge skal møte Portugal, Island og Belgia i tre tette treningskamper i slutten av mai og starten av juni.

Her får trolig Ruben Yttergård Jenssens lillebror A-landslagsdebuten.

– Det er selvfølgelig veldig artig å bli tatt ut, veldig gøy. Det kom litt overraskende på. Jeg hadde ikke sett det komme. Det er utrolig artig, sier 19-åringen.

— Inspirasjon

Pappa Truls Jenssen trodde ikke det han fikk høre da uttaket av sønnen Ulrik til det norske A-landslaget.

— Jeg fikk beskjeden da jeg spiste lunsj her på Alfheim. Jeg sa da at ”du må ha lest feil”, fordi jeg trodde han skulle spille for U-21-landslaget, sier pappa Truls til iTromsø.

Han mener uttaket er en kjempeinspirasjon for både Ulrik og storebror Ruben. Sistnevnte var som forventet med i troppen.

— Det er utrolig morsomt. Jeg regner med trenerteamet har fått gode rapporter på hva Ulrik har gjort på U-21-landslaget, så jeg er ikke i tvil om at de har god oversikt, sier Jenssen til iTromsø.

- Tror på spilletid

Han er utrolig stolt av sønnene sine som begge gjør det godt på fotballbanen, og nå kan få muligheten til å spille sammen på landslaget.

— Jeg kom aldri selv på et kretslag en gang, så de gutta har litt på meg nå, sier Jenssen med et stort smil.

Oppgjørene mot de tre EM-klare landslagene blir god trening for de norske spillerne, som ikke har sin neste offisielle kamp før i september mot Tyskland i VM-kvaliken til 2018. — Disse kampene blir steintøffe, men siden det er så mange kan det høres ut som det blir spilletid, sier Jenssen.

Hjemme i Olsgårdlia blir det nok feiring i kveld.

— Kona ringte og sa at dette må feires, så jeg er spent på hva som skjer, sier en stolt pappa Truls Jenssen til iTromsø.

Publisert: