Engelsk klubb ville betale seks millioner. Ryerson takket nei.

Vikings midtbanespiller stoppet overgang til England.

Julian Ryerson erkjenner at det økonomiske ville vært veldig bra både for ham og Viking, men er overbevist om at nivået i League One ikke er det rette for ham.
  • Stig Nilssen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Den engelske klubben Oxford kom til Stavanger, var villige til å betale seks millioner kroner for Julian Ryerson (20), men spilleren takket høflig nei.

– Sportslig sett var det ikke noe for meg. Jeg har høyere ambisjoner enn som så, selv om det økonomiske hadde vært veldig gunstig både for Viking og meg, forklarer Julian Ryerson overfor Aftenbladet.

Det var den tidligere Viking-treneren Pep Clotet som var manager i Oxford, men han fikk sparken mandag.

Klubben spiller i League One, som er det tredje høyeste nivået i England. Pep Clotet ble hentet til Viking som hovedtrener høsten 2011 da Åge Hareide gikk inn i en managerrolle.

6 millioner kroner

Etter et par sesonger med dårlige resultater og nedadgående trend, måtte Hareide forlate jobben sin sommeren 2012.

Både spillere og klubbledelsen ønsket at Clotet skulle fortsette, men i et intervju med Aftenbladet understreket spanjolen sin lojalitet til Hareide - og forsvant frivillig ut dørene samme sommer. Clotet ble etter hvert hanket inn som assistenttrener under Gary Monk i Swansea.

Les også

Viking signerte Sandnes-gutt og håper på Zlatko Tripic

Der var han i tre år før turen gikk videre til Leeds. Nå er han inne i sin første sesong som ansvarlig i Oxford, laget som ligger på 10.-plass og har åtte poeng opp til 6.-plass som gir play-off om opprykk til Championship (nivå to).

Nylig kom Clotet og hans assistent til Stavanger, der møtte de Vikings klubbledelse. Aftenbladet er kjent med at Oxford ville betale Viking minst seks millioner kroner for Ryerson.

Klubbene snakket samme språk, men overgangen strandet fordi Ryerson selv ikke var interessert. Pep Clotet skal ha fulgt Ryerson over tid både for Viking og det norske U21-landslaget.

Utvikle og selge videre

– Jeg visste at Oxford var interessert, derfor har jeg fulgt med på kampene deres. Men dette er ikke sportslig godt nok for meg. Jeg ser etter noe bedre, om det er 2. Bundesliga eller noe annet, understreker Ryerson som også har vært i Oxford og sett laget spille kamp.

Les også

Ryerson om proffeventyret som gikk i vasken: – Klart det er bittert

– Det at Oxford utvikler unge talenter og får dem videre opp i divisjonssystemet i England, var det en mulighet og inngangsdør du vurderte?

– Det var det de sa til meg, at det var planen, men jeg ser det ikke for meg. Da blir jeg heller værende i Viking, svarer Ryerson som har ett år igjen av kontrakten.

Respekt for Ryersons valg

Fortsatt gjenstår det ni dager av overgangsmarkedet, det betyr at det fortsatt kan skje ting med spilleren Union Berlin i 2. Bundesliga også la inn bud på, men fikk nei fra Viking.

Julian Ryerson trente sammen med resten av troppen i Vikinghallen mandag, bare en småsyk Tommy Høiland manglet. Ingen av prøvespillerne var der. Viking har sett det de trenger og vil ta en avgjørelse innen 1-2 uker, sier trener Bjarne Berntsen.

Berntsen har ingen problemer med at Ryerson stoppet Oxford-overgangen.

– Vi har full respekt for at Ryerson velger det som er interessant og rett for ham. Vi er også veldig komfortable med å ha ham i Viking, dette er helt uproblematisk, sier Berntsen og bekrefter at Viking høyst sannsynlig ville ha kommet til enighet med Oxford dersom Ryerson ville spilt der.

Les også

Aftenbladet-blogger får jobb i Viking

Leie stoppere fra eliten?

Han ser for seg at Ryerson kan bli en viktig brikke på Vikings midtbane i jakten på opprykk kommende sesong.

Nå handler det om å få inn to midtstoppere som skal forsterke laget. De håper Berntsen skal være på plass når de drar til spanske Marbella 24. februar.

– Har dere midler til å kjøpe midtstoppere?

– Det vet jeg ikke helt ennå. Men vi må jo være innstilte på å bruke noen penger hvis vi skal få inn de rette spillerne, svarer Berntsen og legger til at det kan bli ledige spillere i eliteserieklubber når de starter sesongen tre uker før Viking.

– Hva synes du om at Viking har havnet i en situasjon hvor dere må ta til takke med spillere eliteserieklubber ikke trenger?

– Sånn er realiteten. Så lenge det er gode nok spillere, kan vi leve med det en periode. Det viktigste er å innse at vi er en 1. divisjonsklubb med store ambisjoner om opprykk, da må vi prøve å finne en spillerstall som er god nok til det. Det er ikke tvil om at noen eliteserieklubber har spillere som vil havne på benken, men som vil forsterke Viking i den situasjonen vi er i nå, svarer Berntsen.

PS: Mandag ettermiddag fikk Pep Clotet sparken som manager i Oxford. Laget tapte 1–2 hjemme for tabelljumbo Bury lørdag.

Publisert:
  1. Julian Ryerson
  2. Viking FK

Mest lest akkurat nå

  1. Sånn tenker en fastlege om deg og ditt

  2. 117 nye smittetilfeller på Nord-Jæren

  3. Ingen har så langt dødd av omikron. Forskere lanserer ny teori om hvorfor den sprer seg så raskt

  4. Dette har du neppe sett før på et julemarked

  5. Faren presset haglgeværet mot sønnens panne: - Du skal få første skudd. Moren din det neste

  6. – Man er ganske alene hvis noe går galt