Fødsel går foran hatkamp: - Jeg kan ikke gå glipp av det

Mattias Moström (33) skal bli pappa for første gang. — Om dette skulle skje under kampen, så må jeg byttes ut, sier han.

USIKKER: Mattias Moström kan gå glipp av dagens kamp.
 • Martin Brøste
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Torsdag hadde Moströms gravide kjæreste termin. Svensken skal bli far for første gang, og forteller at han virkelig ser fram til sin nye tilværelse som pappa.

Da Rbnett snakket med Moström fredag formiddag, var fortsatt ikke fødselen i gang. Det betyr at lørdagens kamp mot Rosenborg kan være i fare, ettersom Moström vil prioritere fødselen framfor kampen.

 • Les også: Bakenga om at han valgte Molde: — Jeg angrer ikke på noe i livet

– Om det skulle skje noe før kampen, kommer jeg til å være på sjukehuset. Da får fotball være fotball, sier Moström.

– Hva om det blir fødsel samtidig som du spiller kamp?

– Om jeg spiller, så får jeg bli byttet ut. Det regner jeg med. Jeg kan ikke gå glipp av det. Dette blir det største som har hendt meg, sier 33-åringen som legger til at han håper fødselen kan vente til etter lørdagens storkamp.

Vil ikke ha 2009-reprise

Han sto over kampen mot Viking sist helg med en liten skade, men har trent for fullt de siste dagene. Dermed er han selvsagt høyaktuell for en plass i startoppstillingen til Ole Gunnar Solskjær til RBK-kampen.

– Vi håper på å ha med Mattias, men vi skjønner at om det blir fødsel så er han med der, sier Solskjær til Rbnett.

Rosenborg har for lengst sikret gullet i praksis. Med poeng mot Molde er det imidlertid ingen tvil, og RBK kan krone seg med tittelen som seriemestere for andre året på rad.

I 2009 sikret RBK seriegullet på samme sted som de kan gjøre det på lørdag. Da sørget scoringer av Steffen Iversen og Trond Olsen for at RBK ble seriemestere med 2-0-seier over MFK. Det var en kamp Mattias Moström spilte, og han har tenkt å gjøre alt han kan for å hindre at det samme skjer igjen.

– Det får ikke skje. Jeg husker sist det skjedde, så det håper jeg virkelig ikke skjer igjen. Det hadde vært surt. Vi skal ut og kjøre på. Det skal bli morsomt å stoppe dem her, og sørge for at de må utsette gullfeiringen, sier Moström.

- RBK vinner fortjent

MFK ligger 21 poeng bak Rosenborg med seks runder igjen å spille. Trønderne har stort sett gjort som de vil i hele år, og har bare tapt én eneste seriekamp. For MFKs del handler alt om å komme seg på en plass som gir europacupspill neste år. Da bør laget klatre opp til en andre- eller tredjeplass. Opp dit er det foreløpig tre poeng.

– Det er litt urovekkende at avstanden opp til Rosenborg er så stor. Vi har underprestert som f'**n i år. Odd er kanskje de som har skuffet mest, ettersom de var nærmest Rosenborg lengst. Men dessverre har RBK fått en enkel vei til slutt, sier Moström.

Selv om MFK skulle greie å utsette gullfeiringen med seier lørdag, er det ikke den minste tvil om at RBK topper tabellen etter 30 spilte serierunde. Det er en plass trønderne har fortjent, ifølge Moström.

– De har vunnet gullet for lenge siden. De har vært klart best i hele år. De har ikke alltid spilt fantastisk, men de vinner kamper og gjør det de skal. Det de har gjort i år, det er slik man vinner titler. De har marginer med seg, og vinner kamper selv om de spiller dårlig. De vinner fortjent i år.

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Mattias Moström
 3. Molde FK
 4. Rosenborg BK

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22145346202647
2Molde22135454262844
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg22115645291638
5Viking2211564240238
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Politibil under ut­ryk­ning kolliderte med Porsche i Hille­våg

 2. Flere blir lagt inn på sykehus. Er vi på vei inn i neste korona­bølge?

 3. Siktet for drapsforsøk etter skyting i Stavanger-restaurant: – Min klient er veldig lei seg

 4. Leah Isadora Behn stakk av med influencer-pris

 5. Sandnes-kvinne får million­erstatning etter feil­behandling på SUS

 6. Så vakkert, så vakkert