Forfang hoppet seg opp ni plasser fra håpløst utgangspunkt

Johann Forfang (23) fikk det nok engang ikke til da det gjaldt som mest.

LYKTES IKKE: Johann Forfang.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Ertter to skuffende renn i hoppuka med 25. og 22.-plass, skulle Tromsø-hopperen revansjere seg i Innsbruck i det tredje av totalt fire renn av den tysk-østerrikske hoppuka.

Det så lovende ut etter kvaliken der han var tredje best, men i konkurransen mislykkes 23-åringen fra Tromsø.

Han hadde ingen problemer med å slå ut sveitsiske Andreas Schuler (111 meter) i sin duell, men med skarve 119,5 meter og 97,6 poeng lå han helt sist av de kvalifiserte etter 1. omgang nesten 40 poeng bak japanske Ryoyu Kobayashi.

– Han ser veldig skuffet ut etter landing, Forfang. Det var mye kortere enn det vi hadde håpet på, kun 199,5 meter, var NRK-kommentator Christian Nilssens umiddelbare reaksjon etter hoppet.

Les også

Rådet fra den tidligere mesteren sørget for Stjernens første pallplass i Hoppuka

– Veldig skuffende

NRK-ekspert Johan Remen Evensen forsøkte å forklare hva som gikk galt i Forfangs første hopp.

– Det handler om posisjoneringen. Han sitter ikke bra nok i sittestillingen og må dra overkoppen opp den siste delen. Han blir stående og vente på at skiene skal komme etter, men det tar lang tid før han virkelig begynner å fly, og da dupper skiene ned og han mister trykket. Dessverre veldig skuffende for Johann og det er langt fra det han kom, sa Remen Evensen.

– Det var ikke noe å skrive hjem om, sa Nilssen.

Les også

Daniel Forfang orket ikke mer av slankepresset: La på seg 34 kilo da han la opp som hopper

Hoppet seg opp

I 2. omgang la Forfang på fire meter (123,5 meter) og endte konkurransen på 205,9 poeng. Han endte til slutt på 21.-plass i konkurransen som ble vunnet av japanske Ryoyu Kobayashi, som nå har vunnet samtlige konkurranser i hoppuka og er storfavoritt til å dra det hele i land på søndag når konkurransen avsluttes i Bischofsofen.

– Et lite skritt i riktig retning, men han er nok ikke fornøyd med dagen sett under ett, dessverre. Han kommer litt kjappere ut i svevposisjon, får litt mer høyde og energi i hoppinga, men mangler fortsatt litt for den aller beste hoppinga, sa Evensen etter Forfangs andre hopp.

Andreas Stjernen sørget likevel for en god norsk dag i Bergieselbakken i Innsbruck. Han ble nummer tre i konkurransen som ble vunnet av Ryoyu Kobayashi foran østerrikske Stefan Kraft.

Kobayashi leder nå sammendraget med vanvittige 45,2 poeng foran tyske Markus Eisenbichler. Stjernen følger like bak og er kun 4,2 poeng bak tyskeren før siste konkurranse.

– Kobayashi hopper i en egen verden, så det er det bare å glemme. Men Eisenbichler er det mulig å ta, sa landslagsjef Alexander Stöckl etter konkurransen.

Publisert: