Viking sa nei til 5 millioner

Kaiserslautern kom forrige uke med et nytt bud på Jon Dadi Bödvarsson, men en totalramme på over 5 millioner kroner var ikke godt nok for Viking-ledelsen.

Publisert: Publisert:

SKAL TIL TYSKLAND I JANUAR: Men Jon Dadi Bödvarsson blir i Viking ut sesongen. Foto: NTB Scanpix

 • Kurt Arne Nilssen
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

STAVANGER (Aftenbladet): Bödvarssons kontrakt med Viking går ut etter sesongslutt og den islandske spissen har allerede signert en intensjonsavtale med den tyske 2. Bundesligaklubben. Den gjelder fra 1. januar neste år, men tyskerne ønsker veldig gjerne at 23-åringen slutter seg til klubben allerede i sommer.

Derfor har de gjort flere forsøkt på å kjøpe Bödvarsson fri fra kontrakten med Viking. I midten av juli avslo Viking et bud med en totalramme på om lag 3,5 millioner kroner, pluss 10 prosent i videresalgsrettigheter. For at Viking skulle få maksimalt utbetalt måtte flere klausuler innfris. I tillegg har Bödvarssons tidligere klubb, Selfoss krav på en prosentandel av et eventuelt salg.

Økte

Kaiserslautern har tydeligvis latt seg imponere enda mer etter at de signerte kontrakt med Bödvarsson. Islendingen har vært i glitrende form for Viking de siste ukene og har denne sesongen scoret 14 mål på 24 serie-, og cupkamper.

Derfor la de i forrige uke inn et nytt bud som skal ha hatt en totalramme på over 5 millioner kroner, men denne gange skulle størstedelen av rammen utbetales umiddelbart.

Selv om Viking i utgangspunktet skal ha vært brukbart fornøyd med størrelsen på budet valgte klubben å takke nei. Viking kjemper om medaljer i seriespillet og er i semifinalen i cupen og ønsker ikke å svekke laget ytterligere foran høstsesongen.

— Det er en vanskelig situasjon for meg. Jeg ønsker å dra i sommer, men samtidig må jeg respektere at jeg er under kontrakt med Viking, sier Bödvarsson.

Les også

Her er Vikings to store utfordringer

I tidsrommet mellom Kaiserslauterns første og siste bud på Bödvarsson, har Viking etablert seg som en seriøs medaljekandidat og spilt seg til semifinalen i cupen.

Bödvarsson innrømmer et klubbens suksess gjør det lettere å akseptere at han må fullføre sesongen i mørkeblå drakt.

— Vi har det veldig kjekt akkurat nå og gjør det veldig bra. Det gjenstår 10 seriekamper og i beste fall to cupkamper. På de kampene kan vi gi klubben suksess og det ville vært veldig kjekt å avslutte med å vinne noe med klubben, sier Bödvarsson.

Seks ut – to inn

I løpet av sommeren har Veton Berisha, Yann-Erik de Lanlay, Osita Chikere og Magne Hoseth forlatt Viking. I tillegg har unggutten Fabian Calderon meldt overgang til Sola, mens Martin Hummervoll er utleid til den islandske klubben Keflavik.

Inn har Kieffer Moore og Aleksander Solli kommet, mens ungguttene Herman Kleppa og Julian Ryerson har blitt flyttet opp fra rekruttlaget for å trene permanent med A-laget.

Ved midnatt stengte overgangsvinduet inn til Norge. Det betyr at norske klubber ikke kan signere nye spillere, men fram til det internasjonale overgangsvinduet stenger ved månedsskiftet, vil utenlandske klubber fortsatt ha muligheten til å kjøpe spillere fra Norge.

Dermed kan det fortsatt skje at Kaiserslautern kommer tilbake med et enda bedre bud på Bödvarsson.

Spissen regner ikke med at det kommer til å skje.

— Jeg har slått meg til ro med at jeg blir værende og nå fokusere jeg kun på at jeg skal avslutte Viking-karrieren på en god måte, sier han.

Publisert:

Les også

 1. Bödvarsson: - Du verden så god denne følelsen er

 2. Dadi innkalte til familieråd da overgangen til Tyskland røk

 3. Bödvarsson klar for Kaiserslautern

Eliteserien

SVUTMP
7Sarpsborg 08187292125-423
8Stabæk175752326-322
9Viking176472933-422
10Brann176472227-522
11FK Haugesund176381825-721
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Klatrere sitter fast på fjellhylle

 2. Mamma Ingebrigtsen ble forferdet over Jakobs løp: – Han er tross alt 20 år i dag og må få bestemme selv

 3. – Hurtigruten er selve symbolet på det nye Norge: Luksus på øvre dekk, fattigdom og frykt hos de som driver maskineriet

 4. To smittet av koronavirus i Randaberg

 5. Ny E18 ved Larvik kostet 5,2 mrd. kroner. På veien forsvant avkjøringen til byen.

 6. Rekorden hadde stått i 16 år. Så kom Jakob Ingebrigtsen til Bergen.

 1. Eliteserien
 2. FC Kaiserslautern
 3. Jón Daði Böðvarsson
 4. Viking FK