Protestklubben rykket opp: - Det er dette drømmer er laget av

AFC Wimbledon skal nå spille i samme liga som klubben de protesterer mot.

Lyle Taylor jubler for sin scoring i opprykksfinalen mot Plymouth.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

AFC Wimbledon kan juble over opprykk til nivå tre i det engelske ligasystemet etter 2-0-seier over Plymouth. Det er lagets sjette opprykk på 14 år.

I det 78. minutt tok det av på Wembley i opprykksfinalen mellom supportereide AFC Wimbledon og Plymouth.

Da satte Lyle Taylor inn sin 23. scoring for sesongen, og Wimbledon tok ledelsen 1-0. Ti minutter på overtid skaffet Adebayo Azeez straffe for de blå og gule, og Adebayo Akinfenwas scoring fastsatte sluttresultatet til 2-0. — Det er dette drømmer er laget av. Det å score og vinne er en fantastisk følelse. Vi var «underdogs». Det er ikke bare Leicester som kan klare det, sier målscorer Akinfenwa etter seieren.

Før opprykkskampen skrev Skysports at 34-åringen er ferdig i klubben.

— Det finnes ingen bedre måte å forlate klubben på. Jeg er vel teknisk sett arbeidsledig nå. Så managere: ta kontakt og skaff meg en jobb, fortsetter mannen som har fått kallenavnet «the Beast».

AFC Wimbledon ble stiftet av fans i 2002 i protest over at Wimbledon FC skulle flyttes til Milton Keynes. Klubben byttet også navn til Milton Keynes Dons. «Protestklubben» startet på nivå ni, men i løpet av 14 år har de klatret sakte, men sikkert oppover i ligasystemet. Seieren over Plymouth mandag betyr kamper mot nettopp MK Dons neste sesong. (©NTB)

Publisert: