Bekreftet: Han er Chelseas nye trener

Antonio Conte blir Chelseas nye hovedtrener fra sommeren av.

Antonio Conte er Chelseas nye trener.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Den italienske landslagssjefen vil ta over jobben etter at han er ferdig med sommerens EM-sluttspill.

— Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på jobben. Jeg er stolt over å være landslagssjef i Italia, og kun en attraktiv jobb som Chelsea kan følge etter det, sier Conte i en pressemelding fra klubben.

Les også

Vardy langer ut mot nettrollene etter hetsen av datteren

— Slipper spekulasjoner

Ryktene om at Conte skulle være den nye sjefen for de blå fra London har gått lenge, men ble bekreftet av klubben mandag ettermiddag.

Antonio Conte er kjent for å være en engasjert mann på sidelinjen.

— Jeg er glad for at vi kunngjør dette nå, så vi slipper spekulasjoner. Jeg vil fortsette å ha fokus på Italia, og vil ikke snakke om Chelsea igjen før etter EM, sier Conte.Conte har tidligere hatt stor suksess som spiller og trener i Juventus. Han fikk selv 296 kamper for den italienske storheten fram til 2004. Mellom 2011 og 2014 ledet han Juventus til tre Serie A-titler.

Les også

Messi avviser avsløringer om skatteparadis som «et nytt angrep»

— Sinteste mannen i to sko

— Gratulerer Chelsea. Sinteste mannen i to sko overtar klubben. Spillerne kommer til å løpe skoene av seg for Conte, skriver fotballkommentator i TV 2, Per-Jarle Heggelund på Twitter.

— Conte virker som han bør passe bra i Chelsea. Intens fyr, vinnerskalle, skriver fotballskribent Lars Sivertsen.

Chelsea ble ligamestere forrige sesong, men har slitt mer denne sesongen. Det resulterte i at José Mourinho fikk sparken før jul. Guus Hiddink er midlertidig manager fram til sommeren.

- Arrogant og knallhard

Conte hadde stor suksess i Juventus. Her hylles han etter seriemesterskapet i 2014.

Fra sommeren overtar altså 46 år gamle Conte.– Han er ganske arrogant, knallhard og virker som en en som selv store stjerner respekterer. Han er veldig autoritær. Jeg har hørt intervjuer med ham, og han snakker brukbar engelsk. Han er et veldig fascinerende skue på sidelinjen. Karismatisk, en skikkelig vulkan. Men det er vanskelig å si hvorvidt filosofien hans vil ha suksess i en annerledes klubb og liga, sier TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller til egen kanal.

Ifølge den britiske avisen The Independent, ønsker Conte at Chelsea henter tilbake Romelu Lukaku, som klubben solgte til Everton i 2014. Chelseas tidligere trener, Mourinho, har i lengre tid vært linket til Manchester United. Mange spør seg nå om det ikke er lenge til også Mourinho-ryktet blir bekreftet.

Alsaker tror Contes Chelsea vil kjempe om gull

Øyvind Alsaker mener Antonio Conte og Chelsea vil kjempe helt i toppen av Premier League neste sesong. TV 2-kommentatoren tror italieneren vil hente inn flere nye spillere.

– Conte er i hvert fall en dyktig manager, men han kommer til en spesiell klubb i en spesiell liga. Jeg er spent på et par ting, sier Alsaker til NTB.

Han spør seg selv følgende:

– Kommer Conte til å gi unge spillere sjansen? Guus Hiddink har jo sluppet de yngre til i det siste. Og hvilke spillere vil han hente inn? sier Alsaker.

Kommentatoren føler seg trygg på at Conte vil ha inn flere forsterkninger. Navn som Evertons Romelu Lukaku og Romas Radja Nainggolan har allerede blitt nevnt i engelske medier.

– Jeg tenker at det er bakover det er størst usikkerhet. John Terry og Branislav Ivanovic blir eldre, og så er jo spørsmålet om Gary Cahill og Kurt Zouma holder mål. Keeper (Thibaut Courtois) har de jo, sier Alsaker.

– Chelsea trenger ikke en masse nytt, men en ny manager vil jo ha inn egne spillere. Spissplassen er det også litt usikkerhet rundt, legger han til.

– Kommer Chelsea til å kjempe om gullet neste sesong?

– Ja, jeg tenker at de bør være med der oppe. Det er bare ett år siden Chelsea var best. Klubben har ressurser, og spillerne er gode. Det har jo Hiddink vist etter han tok over. Dette er ikke en klubb med brukket rygg, svarer Alsaker.

Conte er svært tilfreds med sin nye jobb.

– Jeg gleder meg veldig til å jobbe for Chelsea. Kun en så attraktiv jobb som dette kan etterfølge landslagsjobben jeg har nå, for det er en jobb jeg er stolt av å ha. Jeg ser fram til utfordringen som venter meg i den engelske eliteserien, sier Conte til klubbens nettsted.

– Jeg er glad for at nyheten nå er kunngjort. Det er godt å sette en stopper for spekulasjonene, legger italieneren til.

Conte blir den femte italiener i sjefsstolen i Chelsea. Tidligere har Gianluca Vialli, Claudio Ranieri, Carlo Ancelotti og Roberto Di Matteo alle hatt jobben som Chelsea-manager.

Chelsea har underprestert stort så langt denne sesongen. Laget vant serien forrige sesong, men ligger kun på 10.-plass nå. Med sju kamper igjen av sesongen er det 25 poeng opp til tabelltoppen.

Publisert: