Krever handling etter flere tilfeller av rasisme: - Noe må gjøres

Rasisme er et veldig alvorlig problem i italiensk fotball, mener Roma-spilleren.

Antonio Rüdiger har opplevd rasisme i italiensk fotball, og vil nå ha problemet bort.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

– Jeg tar dette veldig alvorlig, fordi jeg kan ikke bare ignorere dette. Jeg er den del av dette. Rasisme er et veldig alvorlig problem her.

Det sier Romas Antonio Rüdiger ifølge The Guardian, som siterer tyske Bild.

Den tyske forsvarsspilleren har sett seg lei på alle tilfellene av rasisme som har preget italiensk fotball den siste tiden.

Aller sist var det Sulley Muntari - den tidliger Inter-, nå Pescara-spilleren, som gikk av banen i protest etter det han opplevde som rasistisk hets fra tribunen i en kamp mot Cagliari i starten av mai.

Muntari fikk gult kort, og ble også sanksjonert i etterkant av hendelsen. Senere ble utestengelsen trukket tilbake.

Les også

Tidligere Tottenham-spiss: – Alle svarte spillere i Italia bør streike

– Skjer altfor ofte

Rüdiger sier selv han har opplevd det samme, og nå mener han noe må gjøres i fotballen.

– Disse hendelsene skjer altfor ofte her til lands, og det er derfor noe må skje nå. Når det italienske forbundet ikke gjør noe, må FIFA handle. Det er enkelt å komme opp med en «nei til rasisme-kampanje», men det hjelper ingenting om du ikke gjør noe konkret, sier Roma-spilleren.

Tidligere denne måneden ble en ny hendelse kjent, da Bayern München-spiller Mehdi Benatia skal ha blitt kalt en «j***a marrokaner» i et intervju med italiensk tv. Stopperen skal ha hatt på seg ørepropper, og hørt bemerkningen der. Dette skal ikke ha blitt hørt av tv-seerne, men italienske RAI gikk likevel ut og beklagde hendelsen.

Mehdi Benatia har selv spilt i Italia. Den nåværende Juventus-spilleren fikk rasistiske bemerkninger slengt etter seg i et intervju med italiensk tv.

– Jeg ville streiket

– Det er enkelt for folk på utsiden, som ikke har samme hudfarge som oss, å si at vi bare skal være rolig, og at vi ikke skal høre på det. Men da vil ikke ting endre seg, sier Rüdiger i intervjuet.

Les også

Juventus-stjerne hardt ut mot vandaler: – Hvordan kan man vise slik mangel på respekt?

Fiona May, som er anti-rasisme-sjef i det italienske fotballforbundet, sa i et intervju med BBC for noen uker siden at hun ville streiket om hun opplevde det samme.

– Hvis jeg ikke var en del av forbundet, ville jeg gjort det, bare for å si «hva er det som foregår?». Jeg mener alle spillerne burde vurdere det, for å vise solidaritet, sa May.

– Selv om vi har gjort mye arbeid for å skape bevissthet rundt rasisme, viser hendelsen med Muntari at vi fortsatt har en vei å gå, sa May.

Publisert: