Landslagssjefen var forbannet: – Blåmerker forsvinner, poengene varer

Trener Petter Thoresen hevet stemmen og Patrick Thoresen var frustrert.

Trener Petter Thoresen mener de norske spillerne var vel puslete i de tøffeste duellene mot Sveits søndag kveld.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

PARIS: Etter en strålende lørdagskveld i hockeyarenaen i Paris, ble det en betydelig nedtur for det norske laget 24 timer senere. 0–3 for Sveits var ikke helt som planlagt når man har en drøm om å nå kvartfinalen i ishockey-VM.

Petter Thoresen er trener for det norske laget og han er klar på at han var skuffet over det hans menn på isen presterte i den 2. perioden av kampen. Norge ble utspilt, slapp inn to mål og skuddstatistikken fortalte at Sveits hadde fyrt løs 17 ganger mot det norske målet. Norge hadde bare skutt 4 ganger andre veien.

Alexander Bonsaksen og Kristian Forsberg i nærkamp Cody Almond og Pius Suter.
Les også

Her går det galt for Norge

Hevet stemmen

– Jeg var litt sint etter den 2. perioden.

– Hvordan er Petter Thoresen når han er sint?

– Jeg hadde bare litt høyere stemme. Jeg syntes at den dårlige perioden burde markeres. Jeg er jo glad for å se at det ble bedre i den siste perioden.

Den norske treneren mente at de norske spillerne var for snille, forsiktige og for lite aggressive. Derfor ble de i lange perioder overkjørt av et hurtigspillende sveitsisk lag.

– Vi må bli stoltere. Vi må gå ut på isen og føle at det gjør litt vondt for at laget skal se bedre ut. Blåmerker forsvinner, poeng har vi til evig tid, sa Petter Thoresen.

Les også

Stjernen nektet å ta imot bestemannsprisen etter sensasjonell seier

Trener Petter Thoresen tar seg en alvorsprat med Kristian Forsberg underveis i kampen.

Frustrerende

Heller ikke sønnen Patrick Thoresen var fornøyd hverken med seg selv eller lagets innsats etter nedturen.

– Det er frustrerende at vi ikke kommer opp på det nivået vi vet vi kan være. Det er også frustrerende å se at vi ikke er mer sultne. At vi ikke har mer iver etter å vinne nærkamper og dueller. Når vi ser at det ikke spruter av laget, må vi alle ta ansvar, sier Patrick Thoresen.

Den sentrale spilleren på det norske laget var villig til å inkludere seg selv blant dem som skuffet denne søndagskvelden.

– Vi må alle se oss i speilet etter denne kampen og spørre om vi har gjort nok.

Les også

Drømmer om å danne superrekke med Zucca

Har mye å jobbe med

Alexander Bonsaksen ble kåret til Norges beste. Det sveitsiske urverket han fikk i premie, var ikke rare trøsten etter tapet.

– Vi har en del å jobbe med frem mot neste kamp. Vi har sjanser til å score i første perioden. Vi tar for mange utvisninger. Det holder rett og slett ikke. Vi holder ikke følge på skøytene i 2. periode. Det var skuffende, sa Oslo-gutten som til daglig spiller hockey i finsk eliteserie.

Norge har hviledag mandag og møter Slovenia tirsdag ettermiddag. Slovenerne har ett poeng etter tap på straffer mot Sveits og et klart 2–7 tap mot storfavoritten Canada.

Hør Roy Johansen vurdere Norges VM-sjanser, mimre tilbake fra sine 16 år som sjef og hva som er hans beste minne:

Publisert: