Norsk nedtur i Finland – sprakk fullstendig på standplass

Beste nordmann ble nummer 18.

Johannes Thingnes Bø og Co. fikk det tungt søndag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Johannes Thingnes Bø sprakk på standplass og fikk fem strafferunder på søndagens fellesstart i Kontiolahti. Julian Eberhard slo Martin Fourcade på slutten.

Johannes Thingnes Bø og Ole Einar Bjørndalen noterte seg for fulle hus på første skyting, men etter det røynet det på for de norske skiskytterne.

Thingnes Bø endte opp med fem strafferunder, og ble nummer 19, slått med 13 sekunder av Norges bestemann Henrik L'Abée-Lund. Sistnevnte hadde fire strafferunder på 18.-plass.

Thingnes Bøs svake resultat gjorde at Martin Fourcade festet grepet om sammenlagtseier i verdenscupen. Franskmannen ble nummer to, kun slått av Julian Eberhard.

Les også

Bjørgen vant etter ellevill opphenting: – Noe av det mest ekstreme hun har gjort

Dårlig langrennsform

Tarjei Bø gikk i mål i rygg på lillebror med tre strafferunder mindre. Tarjei Bø viste svakhetstegn i sporet på lørdagens blandet stafett, og så ikke ut til å være kvitt den dårlige følelsen dagen etter.

Lars Helge Birkeland ble nummer 25 med tre bom på standplass, mens Erlend Bjøntegaard og Ole Einar Bjørndalen fulgte på 27.- og 28.-plass. Duoen hadde henholdsvis fem og seks bom.

Les også

Lundbys trener med tordentale: – Folk må skjerpe seg

Fall

Arnd Peiffer skjøt på skive én på siste skyting etter tre fulle hus, men tyskeren sprakk og dekket bordet for Martin Fourcade. Franskmannen takket, skjøt fullt og fikk besøk av Anton Sjipulin på sisterunden.

Duoen ble tatt igjen av Julian Eberhard mot slutten, og da Sjipulin gikk ned i en bakke like før mål, benyttet Eberhard muligheten til å distansere Fourcade og ta seieren. Franskmannen gjorde comeback etter et lite sykdomsopphold.

(©NTB)

Publisert: