Stjernene lurt til å tro at de hilste til sykt barn: - Skammelig å se hvor langt folk går

En velmenende gest ble misbrukt i protest mot upopulær klubbeier.

Harry Kane er en av spillerne som ble lurt til å spille inn en protest mot Leeds-eier Massimo Cellino.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

En av de største snakkisene i fotball-England den siste tiden, er videoen der Premier League-stjernene Harry Kane, Dele Alli, Jack Wilshere og Mesut Özil sier "Time to go, Massimo".

Videoen er brukt som en henvisning til at den svært upopulære Leeds-eieren Massimo Cellino må forlate jobben, og har blitt spredd uttalige ganger i sosiele medier. Cellino har eid Leeds siden 2014 og har etter en rekke managerbytter og lite sportslig fremgang fått fansen mot seg.

Setningen som blir sagt i videoen, blir hyppig brukt i protester.

  • Se videoen nederst i artikkelen

Nå raser spillerne og sier at de ble lurt av Twitter-kontoen "WhiteLeedsSite" til å lage videoen. Spillerne trodde de spilte inn en hilsen til et sykt barn og aldri mente det som en protest, og både Kane og Alli har nå brukt Twitter til å slå tilbake.

— Nei, vi ble lurt. Det er skammelig å se hvor langt folk er villig til å gå for å få en video de kan endre konteksten i, skriver Kane til en følger på spørsmål om protesten er ekte.

Les også

Den alkoholiserte moren ga ham bort. Syv år etter er Dele Alli (20) Englands store fremtidshåp.

— En syk spøk

Sjefen i spillerforeningen i England, Gordon Taylor, ser også alvorlig på hendelsen.

— Dette er en syk spøk. Spillerne ønsker ofte å bidra til gode saker og det ble gjennomført 40.000 veldedighetsbesøk forrige sesong. Det er forferdelig at noen utnytter dette, sier Taylor til The Times, som melder at også Arsenal bekrefter at Wilshere og Özil ble lurt.

UPOPULÆR EIER: Massimo Cellino.

Gruppen "Time To Go Massimo", som er blant de største motstanderne av italieneren, har tatt avstand fra videoen etter avsløringen.— Selv om vi likte innholdet i videoen, kan vi ikke støtte "WhiteLeedsSite" handlinger etter at deres uærlige metoder ble avslørt, selv om tanken deres var god. White Leeds Site støtter kanskje "Time To Go Massimo", men de er på ingen måte tilknyttet oss og ingen fra TTGM var med på å lage videoen, skriver de på Twitter.

Les også

Børsen som viser hvor overlegne Liverpool var mot erkerivalen

Mange protester

Leeds sine supportere har ved en rekke anledninger vist sin misnøye mot Cellino. I forkant av hjemmekampen mot Bolton i mars arrangerte "Time to Go Massimo"-gruppen en falsk begravelse, der talsmann Tom Banks holdt en tale og la roser på en kiste og det var også planlagt en vake.

De har også flydd bannere over Elland Road med beskjed om at eieren må gå av og brukt prosjektor for å vise anti-Cellino-beskjeder på stadionveggen. I det tilfellet gikk klubben rettens vei for å straffe personene som sto bak.Før forrige helgs kamp mot Reading, marsjerte over 1000 supportere til stadion i protest.

Publisert: