Spisslegende frykter demens etter mange headinger: – Jeg har svært dårlig hukommelse

Den tidligere engelske fotballstjernen Alan Shearer (47) tror han kan ha fått demens etter en karriere full av hodestøt.

Spisslegenden Alan Shearer frykter demens etter mange hodestøt i løpet av karriéren som fotballspiller. Her i duell med Aston Villas Olof Mellberg (venstre) og Martin Laursen i 2005.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

47-årige Shearer scoret 260 mål i Premier League. Med det er han tidenes mestscorende spiller i den engelske toppserien. 46 av dem kom fra headinger.

– For hvert eneste mål jeg har scoret med hodet må jeg har gjort den samme øvelsen 1000 ganger på trening. Det må sette meg i faresonen hvis det finnes en sammenheng (mellom støt mot hodet og demens), sier Alan Shearer til avisen Daily Mirror.

Les også

Studie: Fotballheadinger påvirker hjernen

Les også

Monica (42) har uhelbredelig kreft. Nå er trening viktigere enn noensinne.

Ble undersøkt

Den tidligere engelske landslagsspilleren har fått undersøkt hjernen for å avdekke om den har tatt skade av alle headingene.

– Det har vært veldig nervepirrende å bli testet. Jeg har svært dårlig hukommelse, men jeg vet ikke om det kommer av at jeg hører dårlig etter eller om jeg husker dårlig, sier han.

– Når man spiller fotball så regner man med at man senere i livet får problemer med knær, ankler eller ryggen, som jeg har. Jeg tenkte aldri over at fotball settes i sammenheng med en hjernesykdom. Det er derfor man trenger forskning på dette, fortsetter Shearer.

Les også

Disse sykdommene kan du trene deg friskere fra

– Sendt på skraphaugen

Den tidligere Blackburn- og Newcastle-stjernen mener at det fortsatt mangler vitenskap når det gjelder en mulig sammenheng mellom fotball og hjerneskader.

– Det er ikke forsket nok på dette. Myndighetene har vært veldig tilbakeholdne når det gjelder å finne svar. Det er blitt feid under teppet, og det er ikke bra nok. Fotballen må ta seg av eldre spillere med demens i stedet for at de blir sendt på skraphaugen, sier han.

Alan Shearer fikk 63 landskamper og scoret 30 ganger for England i en karriere som strakte seg over 18 år på topplan. Han la opp i 2006.

Publisert:
  1. Fotball
  2. Hjerneforskning

Mest lest akkurat nå

  1. Avviser at kroppsbyggere er mer skeptiske til vaksinen: – Det er heller motsatt

  2. Grønt nivå i skoler og barne­hager i Stav­anger og Sandnes

  3. Kraftig økning: 754 nye smittede på Nord-Jæren

  4. - Den mest kunn­skaps­rike vi kjente

  5. Mann siktet for drapsforsøk etter knivstikking på Tasta - skal ha klaget på høy musikk

  6. Planlegger for full russefest i Kongeparken