Solskjær må vrake flere profiler til kampene mot Sevilla

UEFA-reglene nekter Solskjær å fylle opp troppen.

ELLE MELLE: Molde-trener Ole Gunnar Solskjær må sette sammen et puslespill når han skal ta ut troppen til kampene mot Sevilla.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Ole Gunnar Solskjær tvinges til å sette flere profilerte spillere på tribunen når Molde skal møte Sevilla.

Årsaken er regelverket til UEFA som bare tillater klubber å registrere tre nye spillere mellom gruppespillet og 16-delsfinalene.

– Vi har noen nye signeringer og noen spiller som har vært ute på lån. Ingen av disse var innmeldt i Europa-troppen vår i fjor og det gir oss en utfordring i kampene mot Sevilla, fastslår Ole Gunnar Solskjær.

Sju nye spillere

Thomas Kind Bendiksen (Tromsø), Pape Paté Diouf (Odd) og Ole Martin Rindarøy (Start) var utlånt i fjor høst. I tillegg har Molde-stallen fått fire nye spillere i mellomtida: Dulee Johnson, Fredrik Aursnes, Roni Peiponen og Petter Strand.

Blant disse sju spillerne må Solskjær plukke ut tre som får være med til Sevilla. Dersom klubben henter ytterligere forsterkninger blir det altså enda flere navn å velge mellom.

– Det er ikke optimalt, men jeg velger å se på det som et luksusproblem. Det er ikke mange norske lag som får en sånn «bekymring» i februar måned. Slik er sesongen og overgangsvinduet i Norge, kontraktene er som oftest ferdig 31.12. Og jeg vil heller ha full tropp i august, som da vi spilte kvalifisering i fjor, påpeker Solskjær.

Les også

Molde vil ikke selge Forren før sommeren

Les også

Han kan bli Moldes nye landslagsspiller

Les også

Molde-Forren: Derfor klarte vi ikke å forsvare gullet

Sju spillere ut

Siden gruppespillet i Europa League har MFK mistet Magne Simonsen, Martin Linnes, Fredrik Semb Berge, Etzaz Hussain, Harmeet Singh, Tommy Høiland og Ola Kamara. Alle sju var registrert for spill i Europa League. I tillegg er Knut Olav Rindarøy uaktuell fordi han soner karantene etter rødkortet han pådro seg mot Fenerbahçe.

– Klarer du i det hele tatt å fylle opp reservebenken under bortekampen mot Sevilla?

– Jeg regner med at jeg har akkurat 18 tilgjengelige spillere når vi reiser til Spania, så troppen vil være fulltallig. Vi kan uansett bare ha elleve spillere på banen samtidig, sier Solskjær og smiler.

25 spillere til Dubai

Fredag reiste Molde til Dubai med 25 spillere, inkludert Thompson Ekpe (20) fra Nigeria og Thomas Olivier Amang (18) fra Kamerun. Begge er fortsatt høyaktuelle for kontrakt. Nigerianeren Samson Hussaini har reist hjem.

– Han var ikke den typen spiss vi er på utkikk etter. De to andre gleder jeg meg til å se under mer rettferdige forhold, og ikke på kunstgress i minusgrader, sier treneren til Romsdals Budstikke.

Molde møter russiske Krylia Sovetov i treningskamp mandag 1. februar. I «The Dubai International Cup» spiller Molde mot AIK (fredag 5. februar) og IFK Göteborg (tirsdag 9. februar).

– Vi har trent godt noen uker nå og har mange tunge bein. Vi er godt rustet fysisk, nå skal det bli godt å slippe opp litt og spille kamper, sier Solskjær.

Les også

TV-oppsettet for eliteserien er klart: Sjekk når ditt lag spiller

Gulbrandsen hviler

Fredrik Gulbrandsen har trent forsiktig den siste uka, men skal ikke ha pådratt seg noen ny skade.

– Han har stått over noen treninger for å hvile kroppen. Vi er forsiktige med spillere som har vært lenge ute, og spesielt med den muskulaturen Fredrik har som er utsatt for strekkskader. Jeg regner med at han er klar for spill i den andre kampen i Dubai, slik at han også blir aktuell til bortekampen mot Sevilla, sier Ole Gunnar Solskjær.

Publisert: