Endelig vant Real Madrid igjen: – Laget vil vokse på dette

Real Madrid imponerte ingen, men slet seg til seier.

 • sjur.natvig@ntb.no
Publisert: Publisert:
 • Se høydepunkter fra kampen i videovinduet over.
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

REAL MADRID - VIKTORIA PLZEN 2–1

Karim Benzema og Marcelo ga hjemmelaget to måls ledelse på Santiago Bernabéu, men gjestene fra Tsjekkia skapte ny spenning med Patrik Hrosovskys redusering, og det ble nervøse sluttminutter for hjemmefansen.

Siste måned har Real Madrid tapt tre seriekamper og tatt bare ett La Liga-poeng.

Det ble dessuten tap for CSKA Moskva i mesterligaen.

 • FIKK DU MED DEG DENNE? Deila med tirade mot Manchester United: – Det ble rett og slett flaut

Tirsdag fikk laget kjenne seiersfølelsen igjen, men prestasjonen gjorde neppe at trener Julen Lopetegui sitter tryggere. Til helgen er det El Clásico mot erkerivalen Barcelona, og laget viste ikke takter som er egnet til å styrke selvtilliten veldig før den kraftprøven.

– Jeg er mye mer fornøyd enn jeg var etter forrige kamp. Det var veldig viktig å vinne og bryte rekken av kamper uten seier. En klar seier ville vært bedre, men vi hadde fortjent det, for vi skapte mange sjanser som vi ikke utnyttet, sa Lopetegui ifølge uefa.com.

– Laget vil vokse på at vi vant og bli bedre. Seirer vil gi oss arbeidsro.

Gjestene kom til enorme sjanser i Madrid, og med større effektivitet kunne den seiersløse rekken vokst for Real Madrid. Hjemmepublikum pep da kampen var over.

Seieren gjør iallfall at Real Madrid ligger godt an i sin mesterligagruppe. I likhet med Roma, som slo CSKA Moskva 3-0 på hjemmebane, har hvittrøyene seks poeng. CSKA har fire og Viktoria Plzen ett.

Luka Modric og Real Madrid tok en etterlengtet seier da Viktoria Plzen ble slått i mesterligaen. Her er kroaten i duell med Milan Petrzela. Foto: Paul White, AP / NTB scanpix

Scoret tidlig

Samtidig er det klart at prestasjonene må heves betraktelig om Real Madrid skal ha håp om å vinne turneringen for fjerde gang på rad.

Lagkaptein Sergio Ramos slo an tonen tidlig tirsdag. Etter fem minutter nikket han i stolpen etter et hjørnespark, og ikke lenge etter scoret Benzema ledermålet da han med hodet sendte et presist innlegg fra Lucas Vázquez i mål.

Det kunne blitt flere hjemmemål i første omgang, men Viktoria Plzen kom også til store sjanser som burde vært utnyttet bedre. Keylor Navas i målet reddet blant annet alene med Milan Petrzela, som rett før ledermålet fikk to sjanser.

Sjansesløsing

David Limberský kom alene mot Navas etter en halvtime, men han lobbet over mål.

I slutten av første gang kom Petrzela igjen fri foran mål, men han skjøt som lagkameraten over.

– Det var overraskende hvor lett vi kom til sjanser, sa gjestenes trener Pavel Vrba.

Marcelo roet nervene med en elegant scoring tidlig i første omgang, men nervene dukket opp igjen da Hrosovsky avsluttet et fint angrep med redusering.

Edin Dzeko scoret to mål og Cengiz Ünder det siste da Roma enkelt tok seg av CSKA Moskva i den italienske hovedstaden. Før kampen var flere CSKA-tilhengere blant de skadde i en ulykke med en rulletrapp på en T-banestasjon sentralt i byen.

(©NTB)

Publisert:
 1. Real Madrid CF
 2. Champions League

Mest lest akkurat nå

 1. 128 nye smittetilfeller på Nord-Jæren siste døgnet

 2. Sykepleiere på akutten på SUS: – Pasienter må vente i mange timer på hjelp

 3. Isoler huset ditt - få støtte fra staten

 4. Ingrid Fiskaa (SV) får skryt fra uventet hold

 5. Familien på Tasta sparer tusenvis på å gjøre små grep – her er deres – og ekspertens – strømtips

 6. Vaksine-sjef advarer om svakere effekt mot omikron