Mot hockeystart i september – kan bli tomme tribuner

Norsk ishockey er på vent med tanke på koronakrisen som preger samfunnet. Samtidig planlegges det for sesongstart som vanlig i midten av september.

Landslagssjef Petter Thoresen (t.v.) og sportssjef Petter Salsten i Norges Ishockeyforbund. Foto: Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:

Tirsdag denne uken skulle den første NM-finalen vært spilt, men hele sluttspillet ble avlyst på grunn av koronaepidemien. Det samme er VM i Sveits og alle oppkjøringskampene landslaget skulle spilt i april.

Norges Ishockeyforbund jobber for tiden med sesongen 2020/21 og forholder seg til at den skal gå som planlagt med oppstart i midten av september.

– Det er fortsatt mye usikkerhet. Vi trår vannet litt og venter på hva som skjer, sier sportssjef Petter Salsten i ishockeyforbundet.

– Men vi holder på å sette opp terminlisten for neste sesong, og det kan jo hende at vi må starte med å spille uten publikum, tilføyer han.

Les også

Tidligere Oilers-spiller ny Storhamar-trener: – Gleder meg til å utfordre Oilers

Hockeytinget flyttet

Tidligere i april bestemte ishockeystyret at hockeytinget i Stavanger flyttes til oktober. Det var opprinnelig lagt til juni.

Ishockeystyret bestemte også at alle seriene ble fryst slik at neste sesong starter med det samme oppsettet som i 2019/20-sesongen. Det vil for eliteserien si at Narvik og Grüner, som skulle spilt kvalifisering mot Comet og Lørenskog, spiller på øverste nivå også kommende sesong.

Les også

25 år gammel NHL-spiller døde av hjerneblødning

Uvisshet

I august skal Norge etter planen spille OL-kvalifisering mot Sør-Korea, Danmark og Slovenia på hjemmebane. Den turneringen står fortsatt i kalenderen.

Også i hockeymiljøet håper man at rådene som myndighetene har varslet i begynnelsen av mai, vil klargjøre situasjonen – også rundt OL-kvalifiseringen.

– Nå er det jo flere nasjoner med i den kvalifiseringen. Vi har ikke hørt noe ennå om OL-kvalifiseringen fra det internasjonale ishockeyforbundet, men vi henger på og er i stadig kontakt med dem, sier Salsten.

Publisert:
  1. Ishockey
  2. Norges Ishockeyforbund

Mest lest akkurat nå

  1. Akkurat nå disku­terer eksper­tene Norges koro­naregler. Spesielt på to områder kan det bli endringer

  2. To båter har gått ned på islagt fjord på Høle

  3. Bor du i borettslag, i Smeaheia, i Bjergsted, på Hinna eller har du hus i naturfarge? Da bør du lese dette

  4. Matvognen måtte etter­fylle tre ganger sist helg: Hytte­folket vil ha middag med til fjell­heimen

  5. Smitte på Smiodden skole

  6. Barneskoler og ungdomsskoler til gult nivå - nå er det disse reglene som gjelder