Mot hockeystart i september – kan bli tomme tribuner

Norsk ishockey er på vent med tanke på koronakrisen som preger samfunnet. Samtidig planlegges det for sesongstart som vanlig i midten av september.

Publisert: Publisert:

Landslagssjef Petter Thoresen (t.v.) og sportssjef Petter Salsten i Norges Ishockeyforbund. Foto: Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

  • NTB

Tirsdag denne uken skulle den første NM-finalen vært spilt, men hele sluttspillet ble avlyst på grunn av koronaepidemien. Det samme er VM i Sveits og alle oppkjøringskampene landslaget skulle spilt i april.

Norges Ishockeyforbund jobber for tiden med sesongen 2020/21 og forholder seg til at den skal gå som planlagt med oppstart i midten av september.

– Det er fortsatt mye usikkerhet. Vi trår vannet litt og venter på hva som skjer, sier sportssjef Petter Salsten i ishockeyforbundet.

– Men vi holder på å sette opp terminlisten for neste sesong, og det kan jo hende at vi må starte med å spille uten publikum, tilføyer han.

Les også

Tidligere Oilers-spiller ny Storhamar-trener: – Gleder meg til å utfordre Oilers

Hockeytinget flyttet

Tidligere i april bestemte ishockeystyret at hockeytinget i Stavanger flyttes til oktober. Det var opprinnelig lagt til juni.

Ishockeystyret bestemte også at alle seriene ble fryst slik at neste sesong starter med det samme oppsettet som i 2019/20-sesongen. Det vil for eliteserien si at Narvik og Grüner, som skulle spilt kvalifisering mot Comet og Lørenskog, spiller på øverste nivå også kommende sesong.

Les også

25 år gammel NHL-spiller døde av hjerneblødning

Uvisshet

I august skal Norge etter planen spille OL-kvalifisering mot Sør-Korea, Danmark og Slovenia på hjemmebane. Den turneringen står fortsatt i kalenderen.

Også i hockeymiljøet håper man at rådene som myndighetene har varslet i begynnelsen av mai, vil klargjøre situasjonen – også rundt OL-kvalifiseringen.

– Nå er det jo flere nasjoner med i den kvalifiseringen. Vi har ikke hørt noe ennå om OL-kvalifiseringen fra det internasjonale ishockeyforbundet, men vi henger på og er i stadig kontakt med dem, sier Salsten.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Fjellklatrere hentet av redningshelikopter

  2. Mamma Ingebrigtsen ble forferdet over Jakobs løp: – Han er tross alt 20 år i dag og må få bestemme selv

  3. To smittet av koronavirus i Randaberg

  4. – Hurtigruten er selve symbolet på det nye Norge: Luksus på øvre dekk, fattigdom og frykt hos de som driver maskineriet

  5. Ekteparet ivrer for at flere skal oppleve det gode livet på Nesflaten

  6. Ny E18 ved Larvik kostet 5,2 mrd. kroner. På veien forsvant avkjøringen til byen.

  1. Ishockey
  2. Norges Ishockeyforbund