AFP: – PSG-eieren siktet for korrupsjon

Nasser al-Khelaifi fra Qatar er mektig mann både innen medier og sport.

Publisert: Publisert:

Nasser al-Khelaifi er styreleder og administrerende direktør i Paris Saint-Germain. Foto: CHARLES PLATIAU, Reuters/NTB scanpix

 • NTB-AFP
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Den mektige medie- og fotballtoppen Nasser al-Khelaifi er siktet for å ha forsøkt å bestikke til seg friidretts-VM i 2017 og 2019, melder franske medier.

Al-Khelaifi, som kommer fra Qatar, skal ha godkjent en betaling på 3,5 millioner dollar, som tilsvarer 30 millioner kroner, til den tidligere presidenten i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF), Lamine Diack.

Målet skal ha vært å sikre Qatar friidretts-VM i 2017, ifølge avisen Le Parisien. Til den samme avisen hevder al-Khelaifis advokat, Francis Szpiner, at opplysningene ikke stemmer.

London først

London ble som kjent tildelt friidretts-VM i 2017, mens Qatars hovedstad Doha skal arrangere mesterskapet i år. Ifølge nyhetsbyrået AFP er al-Khelaifi også siktet for korrupsjon i forbindelse med tildelingen av 2019-VM.

Nasser al-Khelaifi er styreleder i både sportsrettighetsselskapet beIN Media Group og investeringsselskapet Qatar Sports Investment. Mest kjent er han likevel som styreleder og administrerende direktør i den franske fotballklubben Paris Saint-Germain.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Så dypt skal det være under stupebrett

 2. Ap godtar regjeringens iskant

 3. Kvinne hentet av ambulanse etter sykkel-krasj ved Store Stokkavatn

 4. 100 restauranter konkurs som følge av korona

 5. Frigir navnet på 16-åringen som omkom i ulykke hjemme

 6. Opptøyene kan hjelpe ham å vinne valget

 1. Friidrett
 2. IAAF
 3. PSG
 4. Paris Saint-Germain
 5. Qatar