AFP: – PSG-eieren siktet for korrupsjon

Nasser al-Khelaifi fra Qatar er mektig mann både innen medier og sport.

Publisert: Publisert:

Nasser al-Khelaifi er styreleder og administrerende direktør i Paris Saint-Germain. Foto: CHARLES PLATIAU, Reuters/NTB scanpix

 • NTB-AFP
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Den mektige medie- og fotballtoppen Nasser al-Khelaifi er siktet for å ha forsøkt å bestikke til seg friidretts-VM i 2017 og 2019, melder franske medier.

Al-Khelaifi, som kommer fra Qatar, skal ha godkjent en betaling på 3,5 millioner dollar, som tilsvarer 30 millioner kroner, til den tidligere presidenten i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF), Lamine Diack.

Målet skal ha vært å sikre Qatar friidretts-VM i 2017, ifølge avisen Le Parisien. Til den samme avisen hevder al-Khelaifis advokat, Francis Szpiner, at opplysningene ikke stemmer.

London først

London ble som kjent tildelt friidretts-VM i 2017, mens Qatars hovedstad Doha skal arrangere mesterskapet i år. Ifølge nyhetsbyrået AFP er al-Khelaifi også siktet for korrupsjon i forbindelse med tildelingen av 2019-VM.

Nasser al-Khelaifi er styreleder i både sportsrettighetsselskapet beIN Media Group og investeringsselskapet Qatar Sports Investment. Mest kjent er han likevel som styreleder og administrerende direktør i den franske fotballklubben Paris Saint-Germain.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Nå kan disse Viking-spillerne forsvinne gratis

 2. Trafikkulykke i Hå. Mann i 30-årene fikk førerkort beslaglagt

 3. – Vi har ikke funnet et godt produkt som kan lyse opp stigene

 4. Her er historiene, nettverkene og makten

 5. Kongeparken har gjort flere endringer. Gjestene er positive

 6. Lyn, regn og mørke skyer i Agder. Slik blir helgeværet i Rogaland

 1. Friidrett
 2. IAAF
 3. PSG
 4. Paris Saint-Germain
 5. Qatar