Tok sin første seier dagen etter vennens dødsulykke: – Vanskelig å glede seg

Supertalentet Charles Leclerc styrte inn til sin første seier i Formel 1 og tok Ferraris første triumf på 11 måneder, men han hadde blandede følelser.

Publisert: Publisert:

Tettrioen bar sørgebånd på podiet i Belgia, og Ferrari-fører Charles Leclerc tilegnet sin første Formel 1-seier til kameraten Anthoine Hubert som døde i en tragisk ulykke på samme bane lørdag. Foto: Francisco Seco, AP / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Det er vanskelig å glede seg, sa han over radioforbindelsen etter å ha krysset mållinjen et snaut sekund før den femdoble verdensmesteren og VM-lederen Lewis Hamilton.

Årsaken er at 22-årige Anthoine Hubert døde etter å ha krasjet i lørdagens Formel 2-løp på samme bane. Det ble avholdt ett minutts stillhet for Hubert før start søndag. Bilene hadde påskriften «kjører for Anthoine» og franskmannens nummer 19.

Les også

Formel 2-fører døde etter krasj

– I dag konkurrerer vi, men vi gjør det med tunge hjerter, og med minnet av Anthoine, tvitret arrangøren.

På den 19. av de 44 rundene reiste publikum på Spa-Francorchamps-banen seg og applauderte i en ny hyllest til det avdøde motorsporttalentet. Det var passende at et annet stort talent, den nesten jevngamle Leclerc (21) fra Monaco, ble søndagens vinner.

Stortalentet Charles Leclerc tok sin første Formel 1-seier og ordnet Ferraris første triumf på 11 måneder, men hadde likevel blandede følelser etter at kameraten Anthoine Hubert døde i en ulykke lørdag. Foto: Francisco Seco, AP / NTB scanpix

Mistet en venn

– I dag ble en drøm jeg har hatt siden jeg var barn oppfylt, men likevel er det vanskelig å sitte her nå, for vi har mistet en venn. Jeg vil tilegne min første seier til Anthoine. Vi vokste opp sammen, og jeg kjørte mot ham i mitt aller første billøp. Det som skjedde i går er bare tragisk, sa Leclerc.

Leclerc var best i to av tre treningsomganger før han vant lørdagens kvalifisering og skaffet seg beste startspor. Søndag holdt han unna for Mercedes-bilene som har dominert sesongen, og han sikret Ferraris første seier i en VM-runde siden oktober i fjor.

Hamilton økte sin ledelse i VM-sammendraget med 2.-plass. Lagkamerat Valtteri Bottas ble nummer tre og er nå 65 poeng bak briten.

Max Verstappen i Red Bull er fortsatt nummer tre selv om han ble uten poeng søndag etter å ha krasjet i første sving.

Les også

Formel 1-stjernen kom ikke først i mål, men vant likevel: – Svært farlig!

Sørgebind

Leclercs lagkamerat Sebastian Vettel var i ledelse tidlig i løpet, men fikk problemer med slitte dekk mot slutten og var lett bytte for Mercedes-bilene.

Hamilton tok kraftig innpå Leclerc mot slutten, men nådde ham ikke igjen før målstreken.

– Det var et veldig vanskelig løp. Ferrariene var for raske for oss i dag, vi hadde trengt noen runder til, sa Hamilton.

– Jeg gratulerer Charles med hans første seier. Det har vært tydelig at den ville komme snart.

Tettrioen bar sørgebind på podiet etter løpet, og det ble ikke sprutet champagne slik det er vanlig ved slike anledninger. Leclerc pekte mot himmelen da han sto med trofeet.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Helikopter er satt inn i søk etter to savnede

  2. Arbeidsulykke i Stavanger sentrum

  3. NÅ: Følg regjeringens pressekonferanse direkte

  4. Nettopp valgt: Nå skal Ane Mari lede nye turister til Jæren

  5. Fastleger i Stavanger blir tatt ut i streik: - Kan medføre fare for liv og helse

  6. Kvifor har hytteeigaren rett til å klage på dette naustet?

  1. Formel 1