Vipers med fem spillere i Norge-troppen til skjebnekamper

Vipers er den klubben med flest spillere i uttaket til OL-kvalifiseringen.

Heidi Løke er en av fem Vipers-spillere i den norske troppen til OL-kvalifiseringen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Målvakt Kari Aalvik Grimsbø og veteranen Marit Malm Frafjord er begge med i troppen til Thorir Hergeirsson til håndballkvinnenes OL-kvalifisering i Montenegro.

Grimsbø er også høyaktuell til OL. Det er ikke sikkert at det er slik med den tidligere landslagskapteinen Frafjord.

– Jeg stiller opp nå for å prøve og hjelpe laget til OL. I utgangspunktet er jeg ikke aktuell for OL-spill. Det er ikke lagt noen planer lenger enn kvalifiseringen. Jeg ønsker å bidra for laget i kvalifiseringen, sier Frafjord til NTB.

Frafjord, ble OL-mester i både 2008 og 2012, ga seg i utgangspunktet med håndball i mai 2018. Senere samme år gjorde hun comeback i danske Esbjerg. På landslaget ga 34-åringen seg i 2016.

35 år gamle Grimsbø har slitt med knærne og prioriterte derfor klubblaget Györ i fjor. Til VM i Japan erklærte hun seg uaktuell. Nå er det altså tid for comeback.

Kari Aalvik Grimsbø er tilbake på landslaget i håndball etter en pause.

Trio tilbake

Hergeirsson får også med seg Veronica Kristiansen, Amanda Kurtovic og Henny Reistad. Ingen av dem var med i VM i Japan i desember på grunn av skade.

OL-kvalifiseringen spilles i slutten av mars. Montenegro, Romania og Thailand er de tre andre lagene i Norges gruppe. De to beste går til sommerens sommerleker i Japan.

– Dette blir utrolig spennende, jeg og laget gleder oss masse. Vi har ikke spilt så viktige kamper på denne tiden av året i hele min trenertid. Og vi har et spennende mannskap som vil slåss for denne OL-plassen, forteller landslagssjefen.

Det er første gang at Norge deltar i en OL-kvalifisering. Tidligere har Norge vært kvalifisert som enten regjerende europa- eller verdensmester.

Norge åpner mot Montenegro 20. mars. 21. mars er Romania notstander, før Norge avslutter kvalifiseringen mot Thailand 22. mars.

Norges tropp:

Målvakter: Emily Stang Sando (Buducnost), Kari Aalvik Grimsbø, Silje Solberg (Siófok), Andrea A. Pedersen (Vipers Kristiansand).

Kantspillere: Marit Røsberg Jacobsen (Esbjerg), Camilla Herrem (Sola), Sanna Solberg-Isaksen (Esbjerg).

Linjespillere: Heidi Løke (Vipers Kristiansand), Kari Brattset Dale (Györ), Marit Malm Frafjord (Esbjerg).

Bakspillere: Henny Reistad (Vipers Kristiansand), Veronica Kristiansen (Györ), Stine Ruscetta Skogrand (Herning-Ikast), Silje Waade (Vipers Kristiansand), Stine Bredal Oftedal (Györ), Moa Høgdahl (Viborg), Ingvild Bakkerud (Odense), Amanda Kurtovic (Györ), Kristine Breistøl (Esbjerg), Marta Tomac (Vipers Kristiansand).

Publisert: