Brann jobber med å sikre seg Ahamada

Brann vurderer sterkt å hente Ali Ahamada, keeperen som besøkte Brann på klubbens treningsleir på Gran Canaria.

Publisert: Publisert:

STERK KEEPER: Ali Ahamada markerte seg i Kongsvinger forrige sesong med flere gode redninger og bra spill, men han gjorde også noen tabber. Nå er han høyaktuell for Brann. Foto: Bjørn Erik Larsen

  • Øystein Vik

Ali Ahamada er et navn som er meget langt fremme i bevisstheten på Stadion om dagen, og Brann vurderer nå seriøst hvordan de kan få til å knytte til seg Kongsvinger-keeperen.

Branns sportssjef Rune Soltvedt ønsker ikke å kommentere jakten på Ahamada, men BT vet at det er tett dialog om spilleren.

29-åringen trente med Brann da laget var på Gran Canaria forrige måned, og klubbens ledelse tenker etter det at han kan være en mann å satse på.

Keeperen står i mål for landet sitt Komorene, og besitter en rekke kvaliteter Brann ser etter: Han kan stoppe skudd og er trygg i feltet, samtidig tilfører han kontringsstyrke til laget med sine hurtige og lange utkast.

I tillegg er han sterk med føttene. Spesielt det at han er trygg nok med bena til å fungere som en ekstra utespiller i oppspillsfasen, er noe Brann-trener Lars Arne Nilsen setter høyt.

Les også

Én omgang var nok: Nå kan Brann komme til å overraske med et keeperkjøp

VIL SLÅ TIL: Eirik Holmen Johansen er tydelig på at han ønsker å lykkes i Brann. Det første året i klubben ble vanskelig. Foto: Trond Reidar Teigen, NTB scanpix

Utfordringene

Ahamadas kontrakt går ut 30. juni, og han står dermed fritt til å forhandle med en ny klubb allerede nå.

Flere ting gjør overgangen vanskelig:

  • Økonomi: Ahamada ønsker seg en solid kontrakt. Brann ønsker på sin side ikke å binde store lønnsutgifter opp til keeperplassen. Spesielt ikke så lenge en ny midtstopper av Vito Wormgoor-format er ønsket på Stadion. Da ønsker Brann heller å prioritere lønnsbudsjettet der.
  • Mange målvakter: Brann har tre etablerte keepere i Håkon Opdal (kontrakt ut 2020), Eirik Holmen Johansen (kontrakt ut 2022) og Markus Olsen Pettersen (kontrakt ut 2020). Fire keepere er minst én for mange, og derfor må minst én ut skal det bli plass til Ahamada.
  • Utenlandskvoten: Brann har lov til å ha ni såkalt utenlandsutviklede spillere. Pr. nå. har klubben syv slike i stallen. Dersom Ahamada hentes vil han fylle opp en plass i denne kvoten som Brann hele tiden balanserer opp mot.
  • Størrelse på klubb: Ahamada har høye ambisjoner og Kongsvinger har på hans vegne avvist flere forespørsler. Det er usikkert om 29-åringen vurderer Brann som en interessant klubb å spille for.

– Det er ikke vits i å nevne klubber for Ali som vi vet han ikke er interessert i å gå til. Det beste for alle parter er at han finner en ny klubb han er fornøyd med, sier Espen Nystuen, daglig leder og sportssjef i Kongsvinger.

– Vurderer han Brann som interessant, slik du ser det?

– Det kan hende, men han vil helst ut i Europa igjen. Han er bare her for at vi skal hjelpe ham i gang, sier Nystuen.

Da Ahamada var med Brann på Gran Canaria forrige måned, formidlet han at han for tiden ikke ønsker å snakke med pressen.

Les også

Treneren var brutal da spissen var på lån: – Jobben var å gjøre meg klar for Brann

NR. 1: BT har vært i kontakt med Håkon Opdal angående den mulige signeringen av Ali Ahamada. – Jeg får ta stilling til det om det skjer. Jeg ser på meg selv som nummer én inntil videre, sier Opdal. Foto: Jesper Zerman, Bildbyrån

– Var én av de beste

At en fotballspiller av Ahamadas kaliber er i Kongsvinger er spesielt. Våren 2011 ble han førstekeeper for franske Toulouse, og frem til november 2015 ble det hele 134 kamper i den franske toppdivisjonen, Ligue 1.

Etter dette gikk Ahamada gratis til Tyrkia og Kayserispor. Tyrkia-oppholdet ble til slutt til et mareritt.

– I starten var alt veldig bra, jeg var en av de beste i ligaen, men etter hvert endret alt seg. De skiftet trener og president flere ganger. Jeg gikk fra å spille fast til ikke å få trene med laget, har Amada sagt i et intervju publisert på Kongsvingers hjemmeside.

Ahamada kom så på radaren til Kongsvinger gjennom klubbens nettverk, og før 2019-sesongen signerte han for østlandsklubben.

– Det handler bare om å starte om igjen. Ambisjonen er å spille fast, bygge meg opp igjen og komme tilbake til mitt gamle nivå, sa Ahamada til KIL.no.

Publisert:

Les også

  1. «Kan løsningen på Branns stopperknipe være norsk fotballs beste og verste spiller?»

  2. Brann-treneren fullroser unggutt: – Virkelig god

  3. – Jeg har drømt om dette siden jeg signerte for Brann

  4. Brann-fans ble møtt med latter etter «gardintabbe». Ser du feilen?

  1. SK Brann