Bekreftet: Wayne Rooney er klar for engelsk klubb

Wayne Rooney gir seg i MLS og D.C. United etter sesongen. Fra januar blir den tidligere Manchester United-spissen spillende trener i Derby County.

Wayne Rooney, her i aksjon for England i fjor, skal snart være klar for Derby.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Det bekrefter Derby på sitt nettsted tirsdag ettermiddag. Rooney har undertegnet en kontrakt på halvannet år med klubben som spiller i den engelske mesterskapsserien.

– Wayne Rooney er en ekstremt talentfull toppklasse-spiller. Det er spennende for ham å komme til Derby County, og han kan bidra med så mye i denne troppen, både på og utenfor banen. Han har fortsatt mye å gi, sier Derby-manager Phillip Cocu.

I tillegg til å spille for Derby, skal Rooney jobbe som trener med både førstelaget og akademispillerne.

Derby tapte playoff-finalen om å rykke opp til Premier League sist sesong. Hvittrøyene vant sin første ligakamp i mesterskapsserien denne sesongen med 2-1 over Huddersfield mandag.

Les også

Vanvittig scoring vekker oppsikt: Rekker ikke Rooneys skudd fra over midtbanen

Les også

Tidligere har Messi vunnet prisen. Nå er Braut Haaland nominert til gjev utmerkelse.

Erstattet

Sist sesong ledet Frank Lampard klubben. Han er nå manager for Chelsea.

MLS-eventyret til Rooney avsluttes to år før kontrakten hans med D.C. United skulle gått ut. Engelskmannen pratet senest i forrige uke om at han har ønsket å tre inn i en trenerrolle.

– Det (å være trener) er noe jeg har lyst til å involvere meg i. Trenerkursene går bra. Jeg er fortsatt spiller og vil fortsette å spille. Når timingen er riktig, vil jeg begynne som trener, sa Rooney etter MLS' All-Star-kamp i forrige uke.

Rooney startet karrieren i Everton før han i 2004 gikk til Manchester United. Der ble det 13 sesonger, fem ligatitler, ett FA Cup-trofé, tre ligacuptitler, en mesterligaseier og en europaligatittel, for å nevne noe.

Publisert: