I kveld kan Kane bli årets spiller, men sjefen nekter ham å dra på utdelingen

— Jeg tror folk vil forstå hvorfor, sier Tottenham-manager Mauricio Pochettino.

Harry Kane har storspilt for Tottenham i år og kan bli kåret til årets spiller i kveld. Men han får ikke være tilstede for å eventuelt ta i mot troféet.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Søndag deles de prestisjefylte prisene for Årets Spiller og Årets Unge Spiller, stemt frem av spillerne selv, i Premier League kåres. Tottenhams toppscorer Harry Kane er nominert i begge kategorier, men sammen med lagkamerat Dele Alli, som kan bli beste unge spiller, får han ikke lov til å være til stede på kveldens utdeling.

— Spillerne skal være hjemme, men det er normalt og jeg tror folk vil forstå hvorfor. Spillerne vil gjerne dra, men jeg mener at når du skal spille kamp mandag, er det mest ansvarlig å være hjemme og hvile mens du holder fokus på kampen, sier Pochettino ifølge The Sun.

Tottenham møter mandag kveld West Bromwich, i det som blir en svært viktig kamp i sesonginnspurten. Med fire kamper igjen å spille ligger Tottenham fem poeng bak ligaleder Leicester og kan neppe koste på seg et poengtap mot laget fra Birmingham.

— Etter kampen på mandag kan du ha en fest eller gratulere spillerne dersom de vinner, sier Pochettino.

Les også

Stjernene lurt til å tro at de hilste til sykt barn: - Skammelig å se hvor langt folk går

Mangler Vardy

Kane konkurrerer blant andre mot Leicesters Jamie Vardy om tittelen Årets Spiller. Vardy må stå over Leicesters kamp mot Swansea i ettermiddag etter det røde kortet han pådro seg mot West Ham, og Pochettino tror det potensielt kan bli avgjørende i gullkampen.

— Leicester har mange gode spillere og fortjener å være i posisjonen de er i, men han er en av Premier Leagues beste spisser. Det kommer de til å få kjenne på. Kan det være en liten faktor som snur ting til vår fordel? Man vet aldri, sier han.

Les også

Den alkoholiserte moren ga ham bort. Syv år etter er Dele Alli (20) Englands store fremtidshåp.

— Nå eller aldri

Leicester-sjef Claudio Ranieri føler seg imidlertid sikker på at de kan klare seg uten stjernespissen og sier for første gang at de har mulighet til å ta ligagullet. Tidligere i sesongen har han blankt avvist alle spørsmål om det.

— Det er nå eller aldri. Vi har kvalifisert oss for Champions League, noe som var en stor prestasjon for alle, men nå skal vi legge alt vi har i å vinne ligaen. Vi trenger åtte poeng for å gjøre det og jeg har sagt til spillerne at dette er tidspunktet for å gi det siste lille, sier Ranieri til BBC og legger til:

— Dette er ikke et mirakel, det er et rart øyeblikk. Det er spesielle omstendigheter og det er derfor jeg sier at det er nå eller aldri. Storklubbene vil bli sterkere og bedre, men det vi gjør nå er selvfølgelig spesielt.

Les også

Liverpool-spiller suspendert etter positiv dopingtest

Gjør det for fansen

Ranieri tror det var mange som tvilte på ham da han ble ansatt i fjor, men har alltid følt at han har hatt fansens støtte. Det er den tilliten han nå ønsker å betale tilbake for.

De tok meg til sine hjerter helt fra starten av. Jeg blir glad når jeg ser at folk er lykkelige. Fotball er underholdning og hvis vi vinner, går supporterne blide hjem til familiene sine og på jobb. Det er godt for meg å se, sier italieneren.

Publisert: