TUIL-målvakten lar seg ikke påvirke av klubbens keeperjakt: – Jeg er klar for oppgaven

Adrian Mikkelsen (25) er klar for karrierens største mulighet når alvoret braker løs om et par uker.

KLARERING: Adrian Mikkelsen sto en god kamp for TUIL mot divisjonskollega Glimt søndag ettermiddag. Her klarerer han ballen rett foran Glimts Trond Olsen.
  • Robin Andersen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Bodø/Glimt - TUIL 1–0

Adrian Mikkelsen startet for TUIL mot Glimt søndag ettermiddag, og sto en strålende kamp mot en av de største opprykksfavorittene i 1. divisjon.

– Jeg syntes han var steingod i dag. Han var ute på alle cornere og plukket de ned, og hadde ingen problemer i feltet. Det var skikkelig godt å se han spille en god kamp, og han var mest sannsynlig den beste beste på vårt lag, skryter TUIL-kaptein Mohammed «Mo» Ahamed av 25-åringen i buret.

Les også

«Han viste seg tidvis fram som den maestroen han skal være»

BENPARADE: Her varter Mikkelsen opp med en benparade allerede etter to minutter spilt.

– Jeg er klar

Nyopprykkede TUIL har sett etter en keeper med erfaring fra et høyere nivå, uten å lykkes med å hente noen. Det så lenge ut til at den polske målvakten Grzegorz Flasza (28) skulle ta overgang, men grunnet at TUIL ikke har greid å fikse jobb ved siden av fotballen har det ikke blitt noe av. Nå står de med to keepere, Theodor Nilsen (19) og Mikkelsen. Sistnevnte lar seg ikke bekymre at klubben har vært på keeperjakt.

– Det er naturlig nok det. Verken jeg eller Theodor har noe erfaring fra dette nivået. Når en keeper med den pondusen som Eirik Sørensen har gir seg på laget, er det helt forventet at man ser etter noen som kan erstatte en så god keeper, sier Mikkelsen.

– Er du klar til å ta over for Sørensen?

– Helt klart, jeg mener jeg er klar for oppgaven. Hvis TUIL også mener det, skal jeg ta på meg hanskene og gjøre så godt jeg kan.

Mikkelsen er fra Drag i Tysfjord, en bygd noen mil utenfor Bodø. TUILs keeper har faktisk tidligere spilt for Glimt, tilbake i 2012 og 2013. Da fikk han 33 kamper for Glimt 2 i 3. divisjon.

– Det er selvfølgelig artig å være tilbake på Aspmyra. Jeg kjenner noen av guttene som er på A-laget, forteller Mikkelsen.

Les også

TUIL-treneren: – Litt utfordringer når vi ikke har mer økonomi å bidra med

SKADE: Mohammed Ahamed måtte ut med skade etter 35 minutter. Her ligger han nede for telling, i det som ser ut til å være en vridning i kneet.

– Tatt steg

Mye tyder på at TUIL går for enten Adrian Mikkelsen eller Theodor Nilsen, og at ingen nye keepere blir hentet inn.

– Det er ikke noe nytt rundt den situasjonen med Flasza. For øyeblikket klarer vi oss med de vi har, og jeg syntes både Theodor og Adrian har gjort det godt i det siste og tatt steg, sier TUIL-trener Gaute Helstrup.

Det var dog ikke alt ved kampen som var like heldig, utenom at TUIL tapte kampen 0-1. TUILs veteran og kaptein måtte ut med skade etter 35 minutter.

– Jeg fikk en liten vridning i kneet, og Glimt-fysioen mente at jeg burde gå av banen. Da gjorde jeg det siden de kan dette med skader best, sier Ahamed.

TUILs lagoppstilling: Adrian Nystø Mikkelsen - Steffen Skogvang Pedersen, Tobias Vibe, Anders Jenssen, Lasse Nilsen - Håkon Kjæve, Anders Karlsen, Mathias Dahl Abelsen, Lars Henrik Andreassen - Mohammed Ahamed, Vegard Lysvoll

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Privatetterforsker Roald Bernt­sens hef­tige liv: – Gullet var fjernet fra kremerte

  2. Testet positivt? Dette gjør du

  3. Skamslått Borgli vil gå nye runder om huset i Oalsgata

  4. Konen var skeptisk da de ringte fra «Mesternes mester»: – Hun hadde aldri sett meg grine før

  5. Stangeland mølle vurderer nattskift for å spare penger: – Egentlig bare billigere å stenge ned

  6. Har du lagt merke til er at kampropet «ubuntu» er borte. Hva skjedde?