Vålerengas toppscorer senket KFUM i historisk Oslo-derby

Kjetil Rekdals menn videre i cupen uten å imponere. – Vi spilte mot en vegg, sier VIF-treneren.

Publisert: Publisert:

Vålerenga-spillerne jubler etter Deshorn Browns (i midten) første scoring mot KFUM. Foto: NTB scanpix

 • Fredrik Saltbones
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

KFUM – Vålerenga 0-2

KFUM ARENA (Aftenposten.no): Det var duket for en historisk aften på KFUM Arena. For aller første gang skulle KFUM og Vålerenga spille mot hverandre i en offisiell kamp.

I en relativt daff kamp på årets hittil varmeste dag, ble Vålerenga-spiss Deshorn Brown til slutt den store helten. VIF-toppscoreren noterte seg for to fine scoringer i cupkampen som endte i 2-0-seier til Kjetil Rekdal & Co.

Vålerenga-treneren sprudlet likevel ikke da dommeren blåste for full tid.

 • Flere cupbomber i kveld: Fem eliteserielag ute av cupen

Rekdal: – Vi spilte mot en vegg

– Hvis man gjør én feil i kamper som dette og slipper inn ett mål, så vet vi at man spiller mot klokken og en vegg resten av kampen. Nå spilte vi mot en vegg og ikke mot klokken, det er den store forskjellen, sier Rekdal.

– Er du skuffet over at dere ikke klarer å få mer tempo i spillet?

– Hvis du husker da vi reiste rundt med landslaget under Drillo og la oss ned på 30 meter… Det var ikke bare å bryte gjennom den gangen, heller. Og ”Kåffa” forsvarte seg godt, sier Kjetil Rekdal.

KFUM-stopper Jørgen Hammer merket at det var lillebror mot storebror.

KFUM-stopper: – Merker forskjellen

– Vi møter et proft lag som trener hver eneste dag og har dette som jobb, og de tar oss til slutt. Vi blir tunge etter hvert og klarer ikke helt å spille som vi ønsker. De er Vålerenga, og man merker forskjellen, men jeg synes likevel vi legger ned en god innsats, sier Jørgen Hammer.

1860 tilskuere overvar den historiske cupkampen på Ekeberg, i det som må være et av verdens fredeligste hovedstadsderbyer. KFUMs daglige leder, Thor-Erik Stenberg, har sesongkort på Ullevaal stadion og er en uhuga VIF-supporter. Det samme gjelder flere andre i klubben.

– Det er mange i ”Kåffa” som heier på Vålerenga, og det er mange i Vålerenga som heier på ”Kåffa”. Så det er bra for både Vålerenga og Oslo by at KFUM gjør det så bra, sier Kjetil Rekdal.

Les også

RBK-stjernen sammenlikner Blinks trener med Mourinho etter Molde-triumfen

Rolig start

Vålerenga tok tidlig kommandoen i oppgjøret, men utover første omgang spilte ”Kåffa” seg mer og mer inn i kampen. Og hjemmelaget var tidvis fullt på høyde med Enga.

Kjetil Rekdals menn slet med å få opp tempoet i spillet.

Kampens første virkelig store sjanse kom like før pause. Vålerenga-ving Rasmus Lindkvist la inn fra venstrekanten. Inne i feltet dukket Deshorn Brown opp. Han prøvde seg med en volley, men dessverre for VIF, så gikk den en halvmeter over mål.

Det var likevel duoen Brown/Lundkvist som skulle avgjøre det hele til VIFs fordel.

I kampens 71. minutt kom den første scoringen. Lindkvist, en av Vålerengas friskeste spillere denne kvelden, dro seg nydelig fri på høyresiden. Fra dødlinjen la han perfekt inn til Deshorn Brown, som dunket ballen i mål med pannebrasken.

Les også

Stjørdals-Blink slo Molde ut av cupen

Les også

Fem eliteserielag ut av cupen

Brown-dobbel

Tidligere VIF-keeper Lars Hirschfelt var sjanseløs i KFUM-buret.

– Nå er stille i kapellet, ropte Vålerenga-supporterne.

Åtte minutter senere lå ballen bak Hirschfelt igjen. Igjen var det Rasmus Lindkvis som spilte frem Brown. VIF-spissen kom seg fri inne i feltet og satte ballen mellom beina på KFUMs keeper.

Hirschfelt fikk en liten revansje da han reddet Daniel Fredheim Holms straffe få minutter før full tid, men kampen endte med 0-2-tap for Oslos nest beste lag.

Vålerenga er dermed videre i cupen – riktignok uten å imponere.

Rekdal har ikke fått noen god start i eliteserien, men VIF-treneren vil ikke gå så langt å si at cupen blir ekstra viktig i år fordi det ikke ser ut til å bli en topplassering i ligaen.

– Cupen er utrolig viktig, men vi ønsker også å klatre oppover på tabellen. Hvordan vi gjør det i cupen, kommer helt an på hvem vi møter. Men et eliteserielag skal uansett alltid være i posisjon til å vinne cupgull, sier Rekdal.

Publisert:

Les også

 1. Vi fulgte cuprunden direkte

Mest lest akkurat nå

 1. Ryfast: Tidsplanen ryker for spansk selskap. Passerer 3 millioner gratisturer

 2. Byfjordtunnelen og Mastafjordtunnelen er åpnet igjen etter røykutvikling

 3. Gjentopptok søket etter antatt omkommet kvinne ved Månafossen

 4. – Helt uforståelig, mener grunn­eier om Veg­vesenets E39-valg. Nå får de støtte fra flere hold

 5. Brann ved Bærland skole i Ålgård

 6. Privat leteaksjon ved Månafossen: Familien søker desperat etter livstegn

 1. Fotball-NM
 2. KFUM Oslo
 3. Vålerenga Fotball