Tottenham-stjerne slo motspiller da gullhåpet røk

Kun et mirakel kan redde Tottenhams drøm om seriegull etter poengtap mot West Bromwich.

Dele Alli har imponert alle med storspill denne sesongen, men mot West Bromwich fikk han oppmerksomheten på feil måte.
 • Sjur Magnus Bergstrøm
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Søndag ble han kåret til årets unge spiller og mandag havnet Dele Alli i søkelyset igjen, men denne gangen med negativt fortegn.

TV-kameraene fanget opp at Alli slo West Bromwichs Claudio Yacob i skrittet etter en løpeduell i 1-1-kampen mot West Bromwich. Dommeren så ikke hendelsen, men nå kan unggutten bli straffet av det engelske fotballforbundet i ettertid.

— FA vil sikkert se klippet der Alli slår Yacob. Det kan være tre kampers utestengelse, skriver The Times-journalist Henry Winter på Twitter.

Yacob kan sannsynligvis også forvente seg en straff. På vei inn til pause spyttet WBA-spilleren tydelig på Alli.

En utesngelse på Alli vil i så fall bety at Tottenham må klare seg uten nøkkelspilleren resten av sesongen. Det gjør en gulljakt som ser umulig ut enda vanskeligere.

Ett selvmål og en scoring riktig vei av Craig Dawson sørget for at det endte 1-1 mellom Tottenham og West Brom. Dermed har Spurs sju poeng opp til ligaleder Leicester med kun tre kamper igjen å spille. Dermed kan Leicester bli ligamester allerede neste helg dersom de slår Manchester United, uansett hvordan Tottenham gjør det i sine kamper.

Claudio Jacob og Dele Alli hadde mange tøffe dueller udnerveis i kampen.

— Da er det faktisk bare å gratulere Leicester med ligagull, skriver TV 2-kommentator Kasper Wikestad på Twitter.Harry Kane nekter å gi opp helt ennå:

– Det er ikke over. Vi må kjempe videre. Vi følte vi måtte vinne denne kampen, og derfor er vi skuffet. Vi hadde nok sjanser i førsteomgangen til å punktere kampen, Men vi var ikke gode nok i 2. omgang. Nå har vi Chelsea i neste kamp. Forhåpentlig kan Manchester United gi oss en tjeneste, sier Kane.

Les også

Den alkoholiserte moren ga ham bort. Syv år etter er Dele Alli (20) Englands store fremtidshåp.

Traff treverket to ganger i åpningen

Tottenham var fullt klare over viktigheten av kampen og gikk ut i hundre fra start. Allerede etter sju minutter hadde Harry Kane en kjempemulighet til å sende hjemmelaget i føringen. Dele Alli spilte gjennom toppscoreren, som fra spiss vinkel skjøt i stolpen.

Seks minutter senere var det Christian Eriksens tur til å bli stoppet av treverket. Tottenham fikk frispark fra ca 20 meter og Eriksen forsøkte seg med et godt skudd mot keepergjørnet. Dessverre for dansken traff ballen oversiden av tverrliggeren og spratt over.

Les også

United-stjerne: - Vi tjener latterlig mye penger

Selvmål

West Bromwich kom seg mer til hektene utover i omgangen, men Tottenham styrte fortsatt spillet og etter 33 minutter fikk de belønningen. Med litt hjelp.

Tottenham fikk frispark på høyresiden, 35 meter fra mål. Eriksen svingte ballen inn mot femmeteren og i en tøff duell mot Jan verthongen, var Craig Dawson uheldig og nærmest snublet ballen inn i eget mål fra kort holdt til 1-0 for Tottenham.

Les også

Riyad Mahrez kåret til årets spiller i Premier League

Revansjerte seg

Kampen jevnet seg ut og resultatet holdt til pause. Ingen av lagene klarte å ta initiativet fra start i andre omgang heller, men Tottenham la seg lavere og lot West Bromwich komme høyere i banen.

Det var imidlertid hvittrøyene som sto for omgangens første store sjanse. Eriksen avanserte hurtig langs venstrekanten og sentret inn til Erik Lamela i feltet. Fra ti meter nærmest flikket han ballen mot mål, men traff høyre stolpe.

West Bromwich var også farlig frempå etter 62 minutter da Salomon Rondon steg til værs og headet like utenfor fra kort hold, før Dawson revansjerte selvmålet ti minutter senere.

Midtstopperen som scoret selvmålet tidligere i kampen steg til værs på en corner og knuste Eric Dier i lufta. Headingen gikk kontant i mål og plutselig var lagene like langt med 1-1. Tottenham sendte omtrent alle mann i angrep i jakten på ledermålet, men de klarte ikke å sikre seg de tre viktige poengene.

— Vi er ikke nkle å spille mot. I andre omgang så man hvordan vi kan spille, sier West Bromwichs Darren Fletcher.

Nå er situasjonen enkel: Dersom Leicester slår Manchester United på Old Trafford er sensasjonen et faktum og overraskelseslaget er ligamestere.

Les også

 1. To dødballmål sendte Palace til finale mot United

 2. Vardys erstatter herjet med Swansea - neste helg kan Leicester sikre ligagullet

 3. Engelsk avis: - Mourinho har skrevet under for Manchester United

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Tottenham Hotspur FC
 3. West Bromwich Albion FC
 4. Premier League

Premier League

SVUTMP
1Chelsea97112332022
2Manchester City96212041620
3Liverpool85302261618
4Brighton & Hove Albion943299015
5Tottenham Hotspur8503912-315
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Ingenting rocket på Sandnes’ nye festplass

 2. Hele livet lurte Tor på hva som skjedde da faren styrtet i døden med jager­fly. Så opprettet kona en hemmelig kon­takt

 3. Veton Berisha etter hat tricket: – Serie­gull med Viking ville vært det største

 4. Gikk fra Sandnes til Kristiansand av én spesiell grunn: – Det har vært litt av en tur

 5. Mia Gundersen og Espen Hana er aller best når de får skuldrene ned, puppene opp og herjer med seg selv

 6. Da det var trøbbel med skoene i «Skal vi danse», visste hun at løsningen lå i Hillevåg