Maaseide og Aas røk ut i kvalifiseringen

Benedicte Maaseide og Hanne Haugen Aas møtte overmakten i form av russiske Birlova/Ukolava.

Publisert: Publisert:

SLÅTT UT: Benedicte Maaseide, til venstre, og Hanne Haugen Aas er ute av Stavanger Major. Foto: Jon Ingemundsen

  • Jan-erik Larsen
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

STAVANGER (Aftenbladet): Ikke overraskende sluttet årets sandvolley-eventyr i Stavanger i den første kampen i kvalifiseringen for de norske jentene. De to startet samarbeidet i vinter, og Stavanger Major er den største turneringen de har spilt seg inn i. Mandag vant de den norske kvalifiseringen mot Hjortland/Helland-Hansen og senere Ulveseth/Skjong, begge med 2-0. Tirsdag måtte de ha vunnet to kamper for å få adgang i hovedturneringen, men med 0-2 tap for Birlova/Ukolva fra Russland er det over og ut for de lokale håpene.

Maaseide/Haugen Aas startet bra i første sett, hadde ledelsen fram til 6-5, men så viste de russiske jentene sin rutine. Det ga Russland en 21-13 triumf i første sett.

I det andre kom Maaseide og Haugen Aas bakpå helt fra start, tok time-out på 0-5, men klarte ikke å komme på nivå med Russland, som vant settet 21-11 og kampen 2-0. ## Høye skuldre

— For oss var dette en helt ny erfaring i vårt ferske samarbeid. Dessverre var vi uheldige med trekningen for kvalifiseringen. Russiske Birlova/Ukolava er andreranket til denne turneringen, mens vi er nummer 31. Og vi var nervøse, spilte med høye skuldre. Det preget dessverre spillet vårt, sier Benedicte Maaseide og Hanne Haugen Aas til Aftenbladet.

Likevel er de fornøyd med at de oppnådde målsettingen, å spille seg inn til kvalifiseringen ved å slå ut to norske lag som i utgangspunktet er høyere rangert enn de to.

— Nå skal vi bruke resten av denne sandvolleyuka til å se kamper og trene. Det gjelder å lære mest mulig. Vi startet tross alt samarbeidet i vinter og føler vi er i rute ut fra det. Det var gode spillere vi møtte i dag, men skremt ble vi på ingen måte, forsikrer Maaseide og Haugen Aas.

Tre lag igjen

Selv om de lokale håpene nå er ute, er det fortsatt tre norske kvinnelag igjen. De går rett inn i hovedrunden, som starter onsdag. Det er Janne Kongshavn(Haugesund) /Victoria Faye Kjølberg (Asker) og Cindy Treland (Flekkefjord) /Janne Pedersen (Askim). I tillegg kommer Vilde Solvoll (Moss)/Ingrid Lunde (Ølen) inn i hovedrunden med frikort, såkalt wild card.

Senere tirsdag spiller de to norske herreparene Christian S. Sørum (Lillestrøm) / Runar T. Sannarnes (Bergen) og Mathias Berntsen (Åmli) / Lars Fredrik Tvinde (Førde) om en plass i herrenes kvalifisering. Her skulle også Svein Solhaug (Oslo) / Daniel Bergerud (Hønefoss) deltatt, men de gikk rett til kvalifisering fordi Kazakhstan trakk seg fra turneringen.

I hovedrunden for menn, som starter torsdag, deltar Iver Horrem (Aukra) / Geir Eithun (Førde), Lars Tveit Retterholt (Åmli) / Bjarte Usken (Hommersåk), samt Øivind Hordvik (Bergen) / Morten Kvamsdal (Eidfjord) på frikort.

Publisert:

Les også

  1. Maaseide og Haugen Aas til kvalifisering

  2. Sandvolleyfesten i Stavanger blir større

Mest lest akkurat nå

  1. 65 færre ansatte i skolen: – Vi er alvorlig bekymret

  2. Haaland hyller sitt store idol: – Det er vilt. Den mannen er ikke normal

  3. Siste vrak er hentet ut av P-huset på Sola

  4. Thorbjørn Lea ble korona­smittet i mars. Slik preges han av sykdommen åtte måneder senere

  5. Tre nye smittetilfeller i Stavanger - ett med ukjent smittekilde

  6. Rolf Kristian Larsen med hovedrolle i filmen om alle norske katastrofers mor: «Nordsjøen»

  1. Volleyball