Sulland i storform da Norge herjet med stornasjon

Viser EM-form.

Linn Jørum Sulland scoret syv mål. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Norge – Danmark 28–22

Norges håndballkvinner spilte det danske laget trill rundt i andre omgang og vant komfortabelt 28–22 i firenasjonersturneringen på Fornebu.

Det var duket for spenning og festhåndball mot danskene i den tradisjonsjonelle oppkjøringsturneringen til mesterskap. De norske håndballjentene vant komfortabelt 25–19 i kampen mot Ungarn torsdag, men klarte imidlertid ikke å ta med seg seiersfølelsen inn i første omgang mot de danske naboene.

En god Katrine Lunde i mål for Norge vartet opp med flere viktige redninger og holdt de norske jentene inne i kampen med kun ti mål bakover. Dermed kunne Norge gå til pause med en knepen 13-10-ledelse.

Norges kaptein Stine Bredal Oftedal valgte å stå over kampen på grunn av en sliten lårmuskulatur. Linn Jørum Sulland tok imidlertid ansvar på backposisjon og viste god gammel landslagsklasse med sine syv scoringer. I tillegg tok nykommeren Henny Reistad, Sullands lagvenninne i Vipers Kristiansand, vare på muligheten og gjorde en god figur i kapteinens fravær.

I annen omgang rykket Norge ifra danskene med godt forsvarsspill og solid spill fremover. De norske jentene viste gode takter foran søndagens kamp mot verdensmesteren fra i fjor, Frankrike, og sikret til slutt seieren 28–22. Sulland ble norsk toppscorer med syv mål.

(©NTB)

Publisert:
  1. Kvinnelandslaget håndball
  2. Webview

Mest lest akkurat nå

  1. – Det er selvfølgelig en risiko, men vi må ikke la frykten ta oss

  2. Nå starter den tunge jobben for pub-gjengen

  3. «Ap og AUF misbruker 22. juli»

  4. Disse korona­reglene gjelder nå

  5. Åpnet Maijazz med tusen tomme seter

  6. – Vi ønsket oss et hus med varme farger, runde former og praktiske løsninger. Det har vi fått.