Borgersen måtte vrake to a-lagsspillere

Daniel Aase (26) og Jon Hodnemyr (19) får ikke være med når Start reiser til Oslo for å møte Vålerenga.

Bård Borgersen og hans Start reiser til Oslo for å møte Vålerenga fredag. Foto: NTB scanpix

 • Pål W. Jørgensen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

For første gang på lenge har en Start-trener hatt store utfordringer knyttet til det å ta ut en tropp til en eliteseriekamp. Ingen karantener, og kun Ole Martin Rindarøy ute med skade førte til at Bård Borgersen måtte ta et tøft valg før avreise til Oslo og kampen mot Vålerenga fredag. Torsdag var det 20 tilgjengelig spillere på trening. Kun 18 blir med til Oslo.

— Daniel Aase og Jon Hodnemyr blir hjemme, bekrefter Borgersen, som er klar på at han helst ville hatt alle med seg til Oslo.

— Det er et tøft valg, og noe som kan føre til at det lekker litt negativ energi ut av gruppa. Egentlig fortjener ingen å være hjemme, men to måtte. Jeg ser for meg at jeg kommer til å bytte litt på det om alle er tilgjengelige også fremover. Ingen i denne gruppa fortjener å være ute i hver kamp, sier Borgersen.

Han hadde en samtale med både Hodnemyr og Aase etter trening torsdag. Særlig overraskende er det at Aase, som er et av få alternativer på kantplass, ikke er med.

— Jeg forventer en kamp som har høyt tempo og intensitet. Jeg er ikke sikker på at Daniel hadde kommet til sin rett i en slik kamp. Jeg tror han kommer mer til sin rett på hjemmebane, svarer Borgersen.

Les også

Neste sesong skal han bli Starts førstekeeper

Spiller trolig med samme lag

— Jeg har hatt en god prosess med Bård på det. Han gjør det han tror er best for laget. Jeg har ingen problemer med å skjønne at jeg passer bedre i en kamp der vi har mye ballbesittelse, sier Aase.

Trolig starter Start kampen med samme mannskap som spilte 0-0 mot Lillestrøm søndag:

Håkon Opdal – Gudmundur Kristjansson, Michael Christensen, Jørgen Hammer, Rolf Daniel Vikstøl – Espen Hoff, Henrik Breimyr, Kristoffer Ajer, Espen Børufsen – Mathias Rasmussen, Mads Stokkelien.

Les også

Mener Opdal slår knockout på Banks' legendariske redning

Les også

Start-spillerne får mental hjelp i sesonginnspurten

Ser store fremskritt

— Jeg forventer at vi er bedre mot Vålerenga enn det vi var sist mot Sarpsborg. Vi blir bedre og bedre, det er lett å se på trening, Jeg synes fremgangen er lovende, sier Mads Stokkelien før Starts kamp mot Vålerenga fredag kveld.

Både han og resten av spillerne har fått en stor dose fotballteori og formasjonstrening de siste ukene.

— Det har vært helt riktig å fokusere på det, vi har trengt det. Det handler om bevegelse, pasningsvalg og posisjonering. Jeg synes vi begynner å vise at forståelsen mellom oss er bedre enn før, sier Espen Hoff.

Bård Borgersen ser det samme.

— Og det er en reell følelse, og guttene kjenner på den følelsen. Det er en drivkraft og en motivasjon inn mot Vålerenga-kampen. Vi trenger positive signaler og en god "feeling", sier den nye Start-treneren.

Les også

 1. Starts beste spiller er usikker på fremtiden

Publisert:
 1. Eliteserien

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt302631103327181
2Molde30202877364162
3Vålerenga301510551331855
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Nytt smittetilfelle i Time, smitta på reise innanlands

 2. 14 ansatte mister jobben i Byggmakker Sørbø

 3. Turgåere funnet etter leteaksjon i Sirdal

 4. Varsler snø - og den blir liggende

 5. Nytt koronadødsfall ved SUS

 6. Politiutrykning etter melding om mistenkelig gjenstand på Boganes