Høgmo vil eie kampen mot Frankrike

Per-Mathias Høgmo legger lista på Bubka-høyde før Norge møter Frankrike på Stade de France tirsdag. — Vi vil eie kampen, sa han mandag.

PÅ PLASS: Morten Gamst Pedersen og de andre norske spillerne trente på Stade de France mandag, før kampen mot Frankrike. Foto: NTB scanpix

 • NTB
 • Erlend Nesje
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Høgmo jekket ikke ned ambisjonene da han satte seg i stolen der Frankrikes landslagssjef og tidligere VM-vinner Didier Deschamps litt tidligere hadde sittet og snakket om sin tropp av verdensstjerner.

— Vi har samme inngang som vi hadde mot Tsjekkia og Danmark. Vi vil gå ut og prøve å eie kampen så mye som mulig. Det ville dere sett av gjennomgangen vi hadde av Frankrike på spillermøtet i dag, og de mulighetene som ligger der, sa Høgmo.

— Vi vil stå høyt i banen så ofte vi klarer. Vi skal fortsette å dyrke kontringsspillet når vi i faser blir litt lave, men vi har et brennende ønske om å videreutvikle vår tenking. Vi kommer til å løpe litt større risiko enn vil ville gjort i en kvalifiseringskamp, men vi ønsker å utvikle laget i den retningen vi har tro på, og så også i morgen.

Takler rammen

Han er ikke redd for at spillerne skal få problemer med å takle trykket på enorme Stade de France, som ventelig blir nærmest fullsatt når Frankrikes VM-håp viser seg fram. Mandag gjennomførte Norge en lett treningsøkt der.

— Spillerne er vant til denne type ramme, både fra tidligere landskamper og fra klubbkamper. Jeg var her og så Anders Konradsen live i den franske cupfinalen, og da var det fullsatt, sa Høgmo.

Les også

Franske stjerner spares mot Norge

— Det blir en god ramme rundt kampen, og det er en kamp som betyr noe fordi Frankrike er i sin oppkjøring til VM. Det gjør at vi får verdifulle svar både individuelt og kollektivt.Han har ikke offentliggjort laget, men han snakket om høyresiden som blir helt ny siden både Omar Elabdellaoue og Per Ciljan Skjelbred er ute med skader.

— Det blir spennende, for det gir oss muligheten til å teste ut nye spillere, og jeg gleder meg til å se hvordan det slår ut. Jeg har veldig gode forventninger til det, sa han og mer enn antydet at Martin Linnes og Stefan Johansen bekler rollene som henholdsvis back og innoverkant.

Spennende

— Martin har de offensive kvalitetene vi søker. Vi må se hva det blir til på høyre kant, men det kan fort bli Stefan, som i Celtic har spilt i en diamant og ligget både til høyre og venstre. Dessuten har han på yngre landslag spilt den type innoverkant vi vil ha.

Les også

Disse utfordringene må Høgmo løse

At franske stjerner som Franck Ribéry og Karim Benzema ikke kommer på banen får ikke Høgmo til å puste lettet ut, tvert imot.— Det betyr at det kommer inn andre som forhåpentlig er veldig sultne på å vise seg fram. Jeg håper jo på best mulig motstand, jeg, og ser vi på troppen til Frankrike så er det OK spillere over hele linja, sier han og truer Ribérys erstatter en utfordrende kveld.

— Vi håper jo at den kanten skal løpe mest mulig hjemover, så får vi se om det er mulig å få til i praksis. Selv får vi en fin test en mot en defensivt, uansett hvem som kommer mot oss. Det blir spennende å se hvordan det går.

- Norge et teknisk lag

Frankrike har tre privatlandskamper igjen før avreise til Brasil og fotball-VM. Først ute er Norge på et fullsatt Stade de France, der det meldes om nærmere 80.000 solgte billetter.

Landslagssjef Didier Deschamps sparer stjernene Franck Ribery og Karim Benzema. På pressekonferansen tirsdag kveld uttrykte VM-vinneren fra 1998 stor respekt for Norge. Og godordene er kanskje ikke av den typen vi er vant med å høre.

— Norge er i ferd med å bli et teknisk lag. Derfor blir det interessant å møte dem, sa Deschamps og forklarte grunnen til at Per-Mathias Høgmos landslag er valgt som sparringpartner i den aller siste kampen i Paris før VM-avreise.

— Det er fordi de var ledige denne dagen. Det er inspirerende for oss å møte dem.

(©NTB)

Publisert:
 1. Internasjonal fotball
 2. Fotball-VM
 3. Frankrikes herrelandslag fotball
 4. Herrelandslaget fotball

Mest lest akkurat nå

 1. Sju nye smittetilfeller på Nord-Jæren

 2. Båt på land ved Sør-Hidle i natt

 3. Trafikkulykke i Austråttbakken

 4. Stort amerikansk band bruker Kjerag som hovedmotiv på nytt album

 5. At noen skriver noe på internett, betyr ikke at det er sant

 6. Finsk medaljejubel: - Helt vilt