Cardiff-avis refser Solskjær: - Kan være tidenes verste

Lokalavisen South Wales Echo gir nordmannen stor del av skylden for elendig sesong.

Ole Gunnar Solskjær ble en gedigen skuffelse i Cardiff. Her før ligacupkampen mot Coventry i august, som Cardiff vant 2-1.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

For to snaue år siden var Cardiff en klubb med den gnistrende optimismen et opprykk til Premier League fører med seg.

For ett snaut år siden var det en klubb som hadde forsterket seg i sommervinduet, og måtte tåle et klart favorittstempel til å sikre seg en opprykksplass.

Nå slikker man sårene i den walisiske hovedstaden, etter en sesong som endte med en 11. plass i Championship.

Steve Tucker, kommentator i lokalavisen South Wales Echo, tegner et helsvart bilde av klubben i en tekst med tittel «Derfor var Cardiffs triste sesong den verste man kan huske».

Mye av skylden sender Tucker i retning Ole Gunnar Solskjær, som startet sesongen som klubbens manager, men fikk sparken i september da Cardiff lå på en skuffende 17. plass.

— Etter min mening må Solskjær bli husket som én av, om ikke den verste, Cardiff-manageren gjennom tidene, og de som har god hukommelse vil være vitner til at det har vært god konkurranse (om den "utmerkelsen", journ. anm.), skriver Tucker i kommentaren.

Solskjærs rådgiver Jim Solbakken har ikke besvart Aftenpostens henvendelser. Da Solskjær fikk sparken, uttalte han i en pressmelding at han hadde valgt å «tre til side» på grunn av «forskjeller i filosofi».

Les også

Deila: Derfor lykkes jeg, og ikke Solskjær, i utlandet

— Hadde ingen anelse

Solskjær tok over Cardiff i januar 2014, men lyktes ikke i å forhindre at klubben rykket ned fra Premier League.

I løpet av den påfølgende sommeren var Cardiff svært offensive på overgangsmarkedet, i et forsøk på å returnere til Premier League på første forsøk. Åtte nye spillere ankom Cardiff City Stadium.

Selv om profiler som Gary Medel, Steven Caulker og Fraizer Campbell ble solgt, mente lokalavisen South Wales Echo at Cardiff-stallen var en av de sterkeste i Championship noensinne.

Solskjær fikk en god start på sesongen, med fire seire på de seks første kampene i alle turneringer. Tucker mener imidlertid det var svakhetstegn å spore allerede fra starten av.

— Dersom man lukket øynene sine så ting bra ut. Det var bare da man så prestasjonene og lagene Solskjær valgte at man ble bekymret.

— Når man ser tilbake, hadde ikke nordmannen en anelse om hvordan han skulle sette opp laget eller velge lagoppstillingen.

Les også

NRK-kjendis takker Solskjær for babylykke

Ny manager får også gjennomgå

Solskjær kom til Cardiff med et godt rykte. Ikke bare fordi han hadde vært en respektert spiller i Manchester United, men også fordi han hadde vunnet to seriegull og et cupgull på tre sesonger i Molde.

Skussmålene fra Tucker er imidlertid nådeløse.

— Solskjær var mannen som startet oppløsningen, slår han fast.

NY SJEF: Russel Slade erstattet Ole Gunnar Solskjær i Cardiff.

Etter at Solskjær forlot klubben, og en kort periode der Danny Gabbidon og Scott Young delte manageransvaret, tok Russell Slade, som hadde hatt suksess i Leyton Orient, over Cardiff-jobben.Slade slipper naturligvis ikke unna slakten fra Tucker.

— Det var et lite ovebrevisende valg av manager, for å si det mildt. I et innfall av fotballsnobberi mente supporterte at Slade ikke var riktig mann for jobben, ikke god nok til å være manager for de mektige «Bluebirds». Dessverre, syv måneder etter, sier mange av dem fortsatt det samme, skriver kommentatoren om Slade, som etter alle solemerker beholder jobben i Cardiff.

Publisert: