Én tabbe ødela alt. Stjernens reaksjon går verden rundt.

– Dette fikk meg nesten til å gråte.

Publisert: Publisert:

Her trøster Formel 1-stjernen Romain Grosjean én av mekanikerne som tabbet seg ut under Australian Grand Prix. Foto: Skjermdump, Viasat

  • Nicholas Bergh
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Haas-teamet truer sjelden gigantene i formel 1-sirkuset. Men i søndagens Australian Grand Prix så det plutselig ut til å endre seg.

Etter 21 runder befant plutselig lagets to førere Romain Grosjean og Kevin Magnussen seg på fjerde- og femteplass. Så gikk alt opp i røyk – i løpet av noen miserable minutter.

Først streiket bilen til Magnussen. Deretter skjedde det samme med Grosjean.

Les også

Hilde Fenne (24) legger opp - ble tatt på sengen av lagvenninnenes påfunn

Ved begge tilfeller var årsaken at en mekaniker hadde glemt å sikre hjulet på et pit-stop – en sjelden feil på dette nivået.

Nå berømmes Grosjean for sin reaksjon på fadesen. Der mange førere nok ville ha skjelt ut mekanikeren, valgte Grosjean å trøste mannen som hadde tabbet seg ut. TV-kameraene fanget opp den storsinnede gesten, som du kan se her:

– Vi vinner og taper sammen

Etter at bilen streiket holdt Grosjean hendene for ansiktet – tydelig preget av skuffelsen.

– Akkurat nå er alle nedfor og vi må analysere om det var et problem med hjulene eller med mekanikeren, sa han etterpå ifølge aol.co.uk.

Etter at franskmannen fant ut at det siste var tilfellet, roet han seg ned. Senere delte han et bilde på Instagram med teksten «vi vinner og taper sammen».

– Bravo

Formel 1-stjernens gest har ikke gått upåaktet hen.

– Fint å se reaksjonen fra Romain Grosjean og Haas-laget. Bravo, skriver Fernando Alonsos mekaniker Marc Cox på sin Twitter-profil.

– Dette fikk meg nesten til å gråte. Stakkars fyr! Det er en laginnsats. Førerne gjør mange feil og ofte er det mekanikerne som får det til å funke igjen. Bra gjort, Grosjean! skriver den britiske racerføreren Alice Powell på Twitter.

Her fortviler Romain Grosjean etter at bilen streiket under Australian Grand Prix. Franskmannen har fått mange nye fans etter at han trøstet en av lagets mekanikere i etterkant. Foto: AP

De er bare to av mange som bet seg merke i TV-bildene av Grosjean og mekanikeren. I tillegg omtaler medier over hele verden gesten.

Australske news.com.au kaller det «pur klasse», mens den spanske avisen La Vanguardia kaller det en «vakker gest».

«Flotte greier», skriver den britiske TV-kanalen Sky Sports.

Fikk du med deg skandalen som engasjerer hele Australia?

Les også

Her avslører TV-bildene det slue jukset: – En skam for nasjonen

Vil ikke fordele skyld

Ifølge den danske avisen Ekstra Bladet var det totalt fire mekanikere som var ansvarlige for tabbene under Australian Grand Prix.

Teamsjef i Haas Günther Steiner ville imidlertid ikke skylde på mekanikerne.

– Normalt går det ikke galt og hvert fall ikke to ganger i den posisjonen vi var i. Det er et utskudd av en ulykke, som er brutal for oss. Vi skal holde hodene hevet, for vi vet at vi har et godt år foran oss, sier Steiner ifølge avisen.

– Vi har gjort det 100 ganger på trening uten én feil. Og så skjer det her. Alle er frustrerte. Jeg er ikke glad, men det er teamets feil og ikke en personlig feil fra han som setter hjulet på eller han som fester mutteren, fortsetter han.

Den danske Haas-føreren Kevin Magnussen var opptatt av at laget må reise seg.

– Det var veldig tøft å svelge for hele laget, siden begge bilene ikke fullførte fra så gode posisjoner. Det er hjerteskjærende å avslutte slik, men vi vil komme oss tilbake på topp og slå tilbake, sier Magnussen.

Til slutt vant Sebastian Vettel foran Lewis Hamilton og Kimi Räikkönen. Formel 1-sirkuset fortsetter i Bahrain om to uker.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Gunnar Eiterjord slutter som sjef for Rogfast

  2. Her blir det nytt kjøpesenter og sykehus

  3. Folk på byen har allerede endret drikkevaner

  4. Leteaksjon etter mann (63)

  5. Mann koronasmittet i Sola

  6. To nye smittetilfeller i Sandnes fredag

  1. Formel 1