Basketsensasjonen: USA slått ut av VM

De mange stjerneforfallene til USAs basketballag i VM gjorde seg synlig onsdag, da amerikanerne tapte klart mot Frankrike i kvartfinalen.

USAs basketballherrer ble ydmyket i kvartfinalen under VM i Kina.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Dermed USA uten VM-medalje for første gang siden 2002. Årets mesterskap blir det første siden VM i 2006 som ikke ender med amerikansk gull.

Amerikanerne hang for så vidt godt med en lang periode, og laget ledet 66-63 etter tre perioder. I den siste gikk derimot det meste galt. Franskmennene scoret elleve poeng på rappen, vant perioden 26-13 og kampen 89-79.

Rudy Gobert fra Utah Jazz, som to ganger er kåret til sesongens beste defensive spiller i NBA, noterte 21 poeng og 16 returer. Han hadde også tre blokkerte skudd.

Inspirasjon

– Dette er utrolig. Jeg har drømt om å oppleve noe slikt. Jeg fryktet at vi aldri skulle klare å slå USA igjen, men jeg brukte det til å inspirere gutta. Det er en av de største seirer i min karriere, sa Gobert.

Evan Fournier var toppscorer med 22 poeng da USA ble påført sitt første VM-tap på 13 år.

Før årets VM i Kina ble det sådd tvil om USAs gullsjanse ettersom åtte av de største stjernespillerne i NBA takket nei til å spille. Blant dem er LeBron James, som valgte å spille inn filmen «Space Jam 2», der han har hovedrollen, framfor å delta i VM.

Utah Jazz-profilen Donovan Mitchell var sentral i onsdagens kamp og scoret hele 29 poeng, men det var ikke nok til å sende favoritten videre.

Les også

Enormt jentefrafall i basketballen: – Det er veldig tynt og veldig vanskelig

Kritisk Mitchell

– Dere kommer til å snakke om hvem vi manglet, men fokuser heller på oss som er her. Vi har 12 spillere som har lyst til å være med, slik de andre lagene her har. Det er synd at noen av våre landsmenn ikke føler det samme, men vi gjorde vårt beste, sa Mitchell.

Etter kvartfinalesensasjonen skal Frankrike møte Argentina i semifinalen. Argentinerne overrasket ved å slå sterke Serbia tirsdag. Den andre semifinalen spilles mellom Spania og Australia. Sistnevnte er semifinaleklar for første gang etter å ha slått Tsjekkia 82-70 onsdag. Australia har vunnet alle sine seks kamper i turneringen.

USA ble verdensmester i 2014 og 2010. Nasjonen har også tre strake OL-gull i basketball.

Publisert:
  1. LeBron James

Mest lest akkurat nå

  1. Har kontroll på brannen, vil fort­sette etter­slukking i flere timer

  2. SISTE: Omikron-varianten påvist i Sandnes

  3. Østenstad ferdig i Viking etter over 20 år i klubben

  4. SR-Bank stengte bank­filialer

  5. Kilder til Aftenbladet: – Ingen nedstengning av samfunnet

  6. Wiig gartneri sier opp 15, stenger all vinterproduksjon av tomat og agurk