Deila fikk skyllebøtte av egen spiller: – Uakseptabelt og respektløst

Celtic-sjefen i hardt vær etter fiaskokampen i Molde.

ILLSINT: Kris Commons var tydelig forbannet på Ronny Deila (t.v) og resten av trenerteamet da han ble byttet ut.
Publisert: Publisert:
Kris Commons kastet fra seg jakken i frustrasjon.
Kris Commons kastet fra seg jakken i frustrasjon.
Kris Commons viste tydelig hva han mente om Deilas avgjørelse.
Ronny Deila byttet ut Kris Commons og satte inn Nadir Ciftci. Det førte til sterke reaksjoner fra den førstnevnte spilleren.
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Mens Ole Gunnar Solskjær kunne juble for en sterk seier re-debuten, måtte Ronny Deila innse at hans Celtic har gått på nok en smell i Europa.

1-3-tapet på Aker stadion i Molde er tungt å svelge for seiersvante skotter.

Et tydelig tegn på at det ikke bare er fryd og gammen i Celtic-leiren kom frem da midtbanekrigeren Kris Commons ble tatt av banen et kvarter før slutt.

Ronny Deila hadde ikke mye å smile for under kampen mot Molde.

Den skotske landslagsspilleren var svært misfornøyd med å bli tatt av og reagerte med å kaste fra seg en jakke og skjelle ut både Ronny Deila og assistenttrenerne.

  • Se bildeserie av opptrinnet øverst i artikkelen!

Etter kampen ble Commons kraftig refset av Deila.

– Det der er uakseptabelt. Vi er et lag. Jeg forstår at spillere blir skuffet når de blir byttet ut, men å vise det på den måten, det skal ikke skje i Celtic. Vi er ett lag og det handler ikke om enkeltspillere. Det var respektløst overfor alle andre, sier Ronny Deila, ifølge Daily Record.

  • Tror du Deila får fortsette som Celtic-manager også neste sesong? Stem nederst i saken!

Celtic-sjefen ville ikke si noe om Commons vil bli straffet for oppførselen.

– Det som skjedde er noe vi ikke kan ha i laget. Så vi må snakke om det. Det handler ikke om å straffe folk, det handler om å forstå hvordan vi reagere og oppføre oss.

Fredag kom ettermiddag kom det en pressemelding fra Celtic der Commons beklager oppførselen sin.

– Jeg ber om unnskyldning for min reaksjon I går kveld. Jeg burde ikke ha reagert slik offentlig på banen. Jeg var veldig frustrert over hvordan kvelden utartet seg, og jeg taklet det ikke på rett måte, sier midtbanespilleren i pressemeldingen.

Interessert i mer Europa League-stoff? Les disse sakene:

Fansen konfronterte trenerne i Molde

Kris Commons var spilleren som scoret 1-2-målet til Celtic, og på sosiale medier var Celtic-fansen splittet. Enkelte mente Commons’ oppførsel var latterlig, mens andre mente Deilas avgjørelse om å bytte ham ut var latterlig. Noen gikk så langt i kreve den norske managerens avgang.

Også fotballkommentator i The Scottish Sun, David Friel, reagerte på byttet. Han ville heller tatt Stefan Johansen av banen.

– Hva var det han tenkte på? Commons viste hva han følte om det — og det er ikke rart. Er Stefan Johansen allergisk mot å bli byttet ut? skriver David Friel.

En håndfull av supporterne som hadde tatt turen til Molde, valgte etter kampen å gi klar beskjed om hva de synes om forestillingen.

– Det var en liten gruppe med sinte fans som konfronterte trenerne etter kampen. Det er første gang det har skjedd siden Deila fikk jobben. Et tap hjemme mot Molde kan resultere i for mye press, sier BBCs utsendte reporter Liam McLeod til NTB.

Mohamed Elyounoussi jubler for sin 3-1-scoring mot Celtic torsdag kveld.

I Glasgow-klubben har ledelsen uttalt at de har sin fulle tillit til Deila. Men med en så sterk supporterrøst som finnes i byen, kan det snu fort.

BBC-ekspert advarer Deila: — Deila er i trøbbel

– Direktøren og eieren står bak Deila. Men som med de fleste klubber – og spesielt med Celtic – kan ting forandre seg om fansen roper høyt og dropper å komme på kamp, sier BBCs Celtic-ekspert.

– Byttet av Commons falt ikke i god jord. Det kan være et godt bilde på problemene manageren har, eller vil få i løpet av de neste ukene.

Dersom Molde skulle sikre tre poeng også i Skottland, vil de hjemlige trofeene være alt Celtic har å spille for denne sesongen. McLeod tror presset på å vinne alle tre vil bli skyhøyt om det skulle skje.

– Hvis de taper mot Molde på hjemmebane vil presset på å vinne alle tre trofeene i Skottland bygge seg opp. Det må han ganske enkelt gjøre om de ikke går videre fra gruppespillet i europaligaen.

– I Molde var det storm, og for Deila og spillerne ble det nok en ukomfortabel flytur til Glasgow. De neste ukene kan bli vel så humpete, avslutter McLeod.

Publisert: