Semb etter Bradley-møte: - Vi snakker med mange

Men hans tidligere arbeidsgiver er ikke i tvil om at amerikaneren er rett mann for Norge.

Bob Bradley er i Norge, og bekreftet onsdag kveld at han har snakket med NFF.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Onsdag bekreftet Bob Bradley at han har vært i møte med NFF i Norge. Han skal ha hatt «en god fotballprat» med Nils Johan Semb, men vil ikke kommentere om landslagssjefjobben ble diskutert.

Heller ikke toppfotballsjef Nils Johan Semb ønsker å kommentere hva som ble sagt på gårsdagens møte.

– Jeg kommenterer ikke navn, men jeg snakker med forholdsvis mange i denne prosessen, sier han torsdag morgen.

Les også

Bob Bradley i Oslo. Bekrefter møte med NFF

– Kan ikke få bedre mann enn Bob

Siden Bradley fikk sparken i Swansea har han vært nevnt som en av favorittene til å ta den ledige jobben som Norges landslagssjef. At NFF og Bradley har snakket sammen gleder sportssjef i Stabæk, Inge André Olsen. Amerikaneren jobbet i klubben fra 2014 til 2015.

– Det var bra at de snakket med Bradley. Norge kan ikke få noe bedre mann enn Bob. Han vil løfte det laget til å levere bra prestasjoner og resultatet, det er jeg 100 prosent sikker på, sier Olsen.

Les også

Premier League-rival mener Bradley burde fått mer tid

Bradley var trener for Stabæk i 2014 og 2015 før han reiste til franske Le Havre. Med Bradley vil Norge få enorm kompetanse og kunnskap om fotball, mener Olsen.

– Vi vil få en tydelig spillestil, han vet hvordan man skal utvikle kollektiv og enkeltspillere, der er han helt ekstrem. Ute på feltet er han den beste treneren som har vært innom her som jeg kjenner til, sier Olsen.

– Et fantastisk menneske

I tillegg til evnene ute på feltet fremhever Olsen Bradleys kompetanse også utenfor banen. Han mener han er en tydelig leder, med en naturlig autoritet som vil ha en god effekt på omgivelsene rundt landslaget.

– Det er pakken man får. Man får en fantastisk fotballtrener, en fantastisk leder og et fantastisk menneske, sier Olsen.

Les også

- Bradley hadde vært et scoop for Norge, men det skjer nok ikke

Bradley har en 35 år lang trenerkarrière bak seg. Han startet i universitetsfotballen i USA, før han ble trener på øverste nivå i USA. Via U23-laget til USA ble han landslagssjef for USA i 2006. Med USA vant han sin innledende gruppe i VM i 2010, foran blant annet England, før det ble tap mot Ghana i åttendedelsfinalen.

Ville bli klubbtrener

Etter to år som landslagssjef i Egypt, kom han til Stabæk. Da var han klar på at han ønsket å være klubbtrener.

– Han er så god at han passer til begge delene. Så spørsmålet er om hva som passer han nå. Vil han jobbe hver dag med spillere på feltet, eller kunne han tenke seg å gå over til rollen som landslagstrener igjen, spør Olsen.

Les også

Bob Bradley fikk sparken etter 11 kamper - eksperter mener NFF bør gripe sjansen

Han tror at Bradley kan være interessert i å flytte tilbake til landet han bodde i to år.

– Jeg vet at både han og kona trivdes veldig godt med å bo i Norge. De kunne spasere rundt og snakke med hyggelig folk. Alt dette taler for at han kunne tenke seg å flytte tilbake til Norge, det er jeg ganske sikker på. Det handler nok om hva slags planer han har for den videre karrièren.

Også fotballekspert Lars Tjærnås mener Bradley er et klokt valg av NFF.

– Det er flere grunner til at jeg mener Bradley vil være et klokt valg. For det første vet han hva det vil si å være landslagssjef, og han har hatt stor suksess som det. Det er veldig forskjellig fra å være klubbtrener, og det er tryggere å ansette en sjef som har hatt suksess både i klubb og landslag, utdyper Tjærnås overfor Adresseavisen.

Publisert: