Dette er Premier Leagues styggeste og fineste drakter

Andre— og tredjedraktene i Premier League 2016/17 gir oss både den fineste og den styggeste drakten denne sesongen.

Styggest og finest: Liverpools tredjedrakt og Middlesbroughs andredrakt.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Da jeg gikk gjennom førstedraktene i Premier League, slo det meg at nivået på draktene gjennomgående var ganske høyt. Noen få fargevalg stusset jeg på, men kvaliteten var stort sett solid.

Andre— og tredjedraktene er som vanlig av mer varierende kvalitet. Designerne får litt friere tøyer i forhold til fargevalg og kreative løsninger, og en kan trygt si at de ikke alltid lykkes.

Her kårer jeg fineste og styggeste førstedrakt i Premier League:

Les også

Premier League-draktene fra best til verst

Jeg har valgt å ikke gå gjennom alle draktene, men fokusere på de jeg mener er de fem fineste og fem styggeste andre— og tredjedraktene.

Finest

5. Manchester United tredjedrakt

mufc3.jpg

Adidas-stripene er ned langs sidene (et pluss), og kragen og enden på ermene preges ikke av noe unødvendig fiksfakseri. Det som påkaller mest oppmerksomhet, er mønsteret på ermene, der grunnlaget er det samme som i førstedrakten. Solid, men rekker altså ikke helt opp.

4. Swansea andredrakt

swansea2.jpg

Drakter med forløpsfarger (altså at drakten skifter fra en farge til en annen fra topp til bunn) har ikke alltid vært noen suksess (for eksempel Barcelonas pina colada-drakt for noen år siden), men her synes jeg det fungerer, på samme måte som det gjorde i Tyrkias drakter i EM. Pluss for enkelt, rent og pent design ellers.

Førstedraktene i EM:

Les også

EM-draktene: Høyt nivå, men noen skuffelser

3. Crystal Palace andredrakt

cp2.jpg

Macron har levert en rekke med flotte Crystal Palace-drakter de siste årene. Denne rekker ikke helt opp til den hvite varianten fra 15/16, men denne drakten kombinerer diagonalstripene mange forbinder med Crystal Palace og en fargekombinasjon som klubben også har brukt fra før. Tommel opp!

2. West Ham andredrakt

whufc2.jpg

Hva Umbros West Ham-designere har spist, vet jeg ikke, men jeg tar gjerne det jeg også, takk! Denne drakten er om mulig enda finere enn førstedrakten fra i fjor, og dessverre vil den sjelden bli å se ute på gressteppet på West Hams nye stadion. Enkelt design, men elementene er plassert akkurat der de skal være.

Andredraktene i EM:

Les også

Dette er EMs aller fineste drakt

1. Middlesbrough andredrakt

boro2.jpg

Aj, aj, aj! Her stemmer ALT! Jeg var kritisk til førstedrakten til Boro, men dette er drakt i verdensklasse og vel så det. En stilig mørkeblå farge, Adidas-striper ned langs sidene, og et v-mønster foran i tre grader av lyseblått. Fineste drakten i Premier League i 2016/17!

Merkelig fenomen i EM:

Les også

Derfor spilte Frankrike med en nøddrakt

Styggest

(styggeste er nr. 1)

5. Manchester City andredrakt

mcity2.jpg

En mørk og trist drakt, som i tillegg er plukket rett fra katalogen — bokstavelig talt. Nikes nettsider har fotballdrakter som minner mistenkelig om denne, bare uten logoene. Det er for svakt for en så stor klubb. Drakten blir ikke akkurat bedre av de forferdelige, selvlysende gule strømpene Nike har utstyrt mange av lagene sine med denne sesongen.

4. Manchester City tredjedrakt

manchester-city-16-17-third-kit-2.jpg

Denne er bare en lekkasje til nå, men siden det finnes bilder, regner jeg den som bekreftet. Oransje og lilla drakter hver for seg blir sjelden flotte drakter. Sammen blir det enda verre, mener jeg. Hvis denne i tillegg har lilla bukser, som det kan tyde på, ja, da tviler jeg på at denne blir en storselger.

3. Sunderland tredjedrakt

sunderland3.jpg

Rosa og mørkeblått — jeg tipper spillerne var rimelig skeptisk da de fikk se denne drakten. Heldigvis blir det trolig med kun den ene sesongen for denne litt vel 90-talls-pregede kombinasjonen av rosa og mørkeblått. Et eksempel på at designerne har fåt litt vel frie tøyler. Kommer trolig på salg i god tid før jul.

Årets eliteseriedrakter:

Les også

Eliteseriedraktene 2016: Vinneren vil overraske mange

2. Bournemouth tredjedrakt

bournemouth3.jpg

Me den rød/svart førstedrakt og en blå andredrakt, kommer heldigvis denne drakten til å være i bruk ganske sjeldent, forhåpentligvis. Faste lesere av bloggen vil vite at jeg ikke er så veldig begeistret for neonfargede eller selvlysende drakter. Denne er intet unntak.

1. Liverpool tredjedrakt

liverpool3.jpg

The lunatics have taken over the asylum! I dette tilfellet er det vaktene på Anfield som tilsynelatende skal spille ute på banen. Forferdelig, selvlysende variant. Noen supportere liker den nok, men jeg synes dette er å gå alt for langt for en såpass tradisjonsrik klubb. Ingen har fortalt designerne at slike farger var på topp for noen år siden. Får prisen for Premier Leagues styggeste drakt 2016/17. HVA SYNES DU?

Publisert: