Hangeland: - Mulig det vil krible i beina hvis Norge går til EM

Brede Hangeland (34) holder fortsatt Premier League-nivået, men et comeback på landslaget er helt uaktuelt.

RUVER IGJEN: Brede Hangeland er den nordmannen med femte flest kamper i Premier League. Mot Watford forrige helg ble han kåret til banens beste spiller.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Midtstopperen startet sesongen på tribunen. Men i september har Hangeland opplevd et kjempeløft. På Crystal Palaces egen hjemmeside ligger han med 74 prosent av stemmene i en klar ledelse i kåringen av septembers beste spiller.

Sett deg inn i situasjonen: Du har spilt 91 kamper og vært kaptein på det norske fotballandslaget i seks år, men du fikk aldri oppleve det som er alle landslagsspilleres store drøm: et internasjonalt mesterskap med Norge.

Så gir du deg for å prioritere klubbfotballen – og i første mulige forsøk kvalifiserer Norge seg til Europamesterskapet i fotball.

Les også

Hvis denne mannen får det som han vil, spiller Celtic snart i Premier League

«Min tid er forbi»

Denne situasjonen har ennå ikke oppstått, men for Brede Hangeland kan det bli en realitet før året er omme. Crystal Palace-midtstopperen holder fortsatt nivået i Premier League, og han ville trolig fortsatt vært en sentral figur på det norske landslaget hvis han ville det. Likevel: Ikke engang et EM-sluttspill med Norge kan friste ham til å gjøre comeback.

— Ja, jeg skjønner hva du mener, men den avgjørelsen er tatt. Det kan hende det vil krible litt i beina, og den situasjonen tenkte jeg godt gjennom før jeg bestemte meg, men min tid er forbi, sier Brede Hangeland på telefon fra London.

Les også

Bunnsolid Hangeland imponerte i Palace-triumf

Sikker på seg selv

Han sitter – i kjent stil – og venter på toget på vei hjem fra trening da han tar seg tid til en prat med Aftenposten. Den 34 år gamle midtstopperen har nærmest våknet til liv igjen, etter at mange mente at han ikke lenger hører hjemme på øverste nivå i England. I sesongens fire første serierunder var ikke nordmannen med i Crystal Palaces kamptropp engang.

— Det kan være at noen avskrev meg, men jeg er ikke opptatt av hva andre mener. Jeg er så sikker på meg selv at jeg vet at jeg kan levere. Nivået mitt er bra ennå, selv om jeg kanskje ikke er like bra som på mitt beste. Det har vært kjekt å få vise det frem, sier Hangeland.

I 1-0-seieren over Watford var han en gigant i forsvaret og ble kåret til banens beste spiller av Premier League. Hvor langt unna toppnivået kan han da være?

- Ikke så langt, men jeg merker at jeg blir eldre og det er jo grunnen til at man må gi seg til slutt. Det fungerer litt og litt dårligere for hvert år, og det er jo også en naturlig utvikling. Det er en kamp om å klare å holde kroppen i gang, og den fungerte bra søndag , sier 34-åringen som i løpet av karrièren har spilt 236 kamper i Premier League, femte flest av samtlige nordmenn.

Mister ikke nattesøvnen

Skader i midtforsvaret til Crystal Palace har gjort at Hangeland har fått sjansen av manager Alan Pardew. Men selv om siddisen har gjort sakene sine bra, er han ikke sikker på om han er fast inventar i elleveren fremover.

— Tja, det spiller ingen rolle hva jeg mener om det, men jeg tror treneren er trygg på mine kvaliteter. Jeg er en lagspiller, og selv om jeg selvfølgelig vil spille så mye som mulig, mister jeg ikke nattesøvnen av å ikke gjøre det. Det får være trenerens avgjørelse, sier Hangeland.

Og selv om et comeback på landslaget er uaktuelt, følger han fortsatt med på Høgmo og hans utvalgte.

— Det har vært utrolig hyggelig å se at det går så bra, og det er vel fortjent.

- For en tid tilbake sa du i et intervju at du følte deg som en ensom leder på det norske landslaget. Føler du at noen har plukket opp hansken nå?

— Jeg skal være forsiktig å mene noe om landslaget når jeg er ferdig. En ting er hva du ser på TV, men det er noe helt annet å være ute på banen der, så det vet jeg ingenting om. Men det har vært gode resultater, så noe må ha blitt gjort, sier Hangeland.

Publisert: