Arsenal rotet bort seieren og gruppeledelsen

Arsenal måtte nøye seg med ett poeng mot Paris Saint-Germain. Dermed kan gruppeseieren ha røket.

Det endte uavgjort mellom Arsenal og PSG. Det kan det franske storlaget være mest fornøyd med.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Arsenal 2-2 PSG

Arsenal og Paris Saint-Germain var begge klare for utslagsrundene fra gruppe A i forkant av onsdagens stormøte i London. Betydningsløs var kampen likevel ikke. Vinneren ville bli gruppevinner, hvilket kan bli betydningsfullt når åttedelsfinalene skal trekkes.

Et ulykksalig selvmål av Paris Saint-Germains Marco Verratti så en stund ut til å ha gitt Arsenal 2-1-seier i toppkampen i London, men slik ble det ikke. 13 minutter før slutt headet brasilianske Lucas Moura inn utligningen for gjestene fra Paris.

– Vi lot dem komme tilbake i kampen, og det kan vi ikke tillate oss, oppsummerte Arsenal-manager Arsène Wenger overfor Viasat etter kampen.

Les også

Sjokktap for Bayern mot russisk lag

Protester

Uavgjortresultatet betyr at både Arsenal og PSG står med 11 poeng etter fem kamper. Innbyrdes har lagene spilt to uavgjort. PSG topper imidlertid gruppetabellen på flere scorede bortemål i lagenes innbyrdes oppgjør.

Det franske storlaget møter bulgarske Ludogorets hjemme i sin siste kamp, og blir gruppevinner med seier der. Arsenal avslutter borte mot Basel.

Det endte uavgjort mellom Arsenal og PSG. Det kan det franske storlaget være mest fornøyd med.

Arsène Wengers mannskap var heldig som fikk med seg poeng i Premier League-møtet med Manchester United lørdag, og det startet dårlig også mot PSG. 18 minutter var spilt da franske Blaise Matuidi ble frispilt bak Arsenal-forsvaret, og innlegget som fulgte skled måltyven Edinson Cavani i mål.I en ikke altfor sjanserik og underholdende første omgang slo Arsenal tilbake på overtid. Dommer Felix Brych pekte på straffemerket da Alexis Sánchez gikk i bakken i duell med gjestenes brasilianske venstreback Maxwell. PSG-spillerne protesterte og mente chileneren filmet, men fikk ikke medhold av dommer Brych.

Fra straffemerket var Olivier Giroud iskald.

Les også

Utrolig rekord: Aldri før har det blitt scoret så mange mål i en Champions League-kamp

Les også

Håpet lever for Solbakken - men nå trenger han hjelp i siste kamp

Kom tilbake

Arsenals franske spiss har ikke spilt en eneste ligakamp fra start denne sesongen, men har gjort mange gode innhopp den siste tiden. Tre mål på like mange kamper er fasiten. Onsdag fikk han plass i startoppstillingen og kvitterte med en ny fulltreffer.

Hjemmelagets andre scoring var derimot ikke Giroud involvert i. Et innlegg fra Arsenal-back Carl Jenkinson endte i flere forsøk på klareringer. Til slutt hamret midtstopper Marquinhos ballen i lagkamerat Verratti og i mål.

Da så det lyst ut med tanke på Arsenal-seier, men så kom Lucas Mouras utligning. Brasilianeren fikk avslutte med hodet fra god posisjon, og Arsenals Alex Iwobi klarte ikke annet enn å forlenge ballen i nettet med hodet.

Dermed endte det med poengdeling i London. Det var gjestene mest fornøyd med. (©NTB)

Publisert: