Fredriksen er lei av snille AaFK-spillere

Slik starter AaFK mot Hibernians.

Trond Fredriksen ønsker at spillerne skal være tøffere foran eget mål for å unngå like mange baklengsmål som i fjor. Her er det Bjørn Helge Riise fra en tøff duell i forrige kamp mot Koper fra Slovenia.
 • Kristian Stenerud
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

AaFK slapp inn hele 57 mål i serien i fjor og har jobbet mye med å hindre at det skal skje igjen. Trond Fredriksen var derfor svært lite fornøyd med at laget slapp inn mål på dødball i forrige kamp mot Koper.

 • Følg Aalesund — Hibernians direkte fra tirsdag 18.00.

— Det irriterer meg når jeg ser at vi er for snille på dødball igjen, og ikke gjør en skikkelig jobb når vi skal følge vår mann. Vi lot dem løpe for enkelt i stedet for å være litt tøffe vi også. Det er noe spillerne har fått sett bilde av, for det er viktig med ansvarliggjøring av dem det gjelder, sier han til smp.no.

Skal stå sammen

Selv om Koper hadde flere fysisk robuste spillere som var vanskelige å stoppe, mener AaFK-treneren det ikke kun handler om størrelsen på spillerne.

Les også

TV 2s satsing blottet for kvinner: - De reduseres til verter

— Det handler om innsatsen man legger ned og hva man gjør for å hindre at de får gå opp og ta ballen. Det er viktig at vi står sammen om å forsvare målet, så jeg vil se mindre snille spillere når vi har hatt fokus på å hindre motstanderen å score på dødballer, sier han.

Forventer bedre motstand

AaFK spilte ikke spesielt bra i første del av første omgang og lå under med to mål, men reiste seg og hentet igjen det slovenske laget etter to mål av «Mos». Nå forventer Fredriksen en annen type motstand når Hibernians fra Malta står på motsatt banehalvdel i kveld kl.18.00. — Jeg har tenkt å se litt på dem på video for å danne meg et inntrykk av hva som venter oss, men jeg vil tro Koper er et bedre lag enn Hibernians. Slik jeg har forstått det har de ni brasilianere, sier AaFK-treneren.

AaFK starter slik i kveldens kamp: Andreas Lie – Adam Arnarson, Edvard Skagestad, Oddbjørn Lie, Mikkel Kirkeskov – Marlinho, Bjørn Helge Riise, Vebjørn Hoff, Aron Thrandarson – Peter Orry Larsen, Mustafa Abdellaoue.

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Aalesunds FK

Eliteserien

SVUTMP
1Bodoe/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Trafikknedgang for Høgsfjord-sambandet

 2. Viking tar med ung storscorer til Spania

 3. Kommunen snur – Ellen Marie (102) får plass på sykehjem likevel: – Nå kan jeg slappe helt av

 4. Denne gjengen skal bli yrkessjåfører, men det kan oppstå problemer for andre som vil følge samme spor

 5. - Den mest kunn­skaps­rike vi kjente

 6. – Vulkanutbruddet og tsunamien er en katastrofe uten sidestykke