Senket Liverpool på overtid av ekstraomgangene

West Ham videre i FA-cupen etter thrillerkamp.

AVGJORDE: Angelo Ogbonna satte inn 2-1 for West Ham og sendte Liverpool ut av FA-cupen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Hele Boleyn Ground var nok forberedt på en straffesparkkonkurranse, da West Ham fikk frispark på overtid. På det tidspunktet hadde London-klubben spilt uavgjort mot Liverpool i to kamper, først 0-0 og så 1-1. Ekstraomganger måtte avgjøre hvilket av lagene som skulle ta seg til FA-cupens femte runde.

Men heller ikke den ordinære tiden av ekstraomgangene klarte å skille lagene fra hverandre. Først på overtid av den siste ekstraomgangen skulle avgjørelsen falle.

Dimitri Payet skrudde frisparket inn i feltet, og ballen landet på pannebrasken til en høytflyvende italiener. Angelo Ogbonna raget høyest i feltet foran Simon Mignolets mål, og headet inn 2-1-målet.

Kampen var avgjort. Ogbonna og publikum gikk av hengslene. West Ham slo ut Liverpool, og tok seg til femte runde av verdens eldste fotballturnering.

– Jeg både kan og kan ikke forklare mine følelser. Dette var en stor fotballkamp, en klassisk FA-cupkamp, som vil gå inn i historien som en av West Hams største, sa West Ham-manager Slaven Bilic ifølge NTB.

– Målet var bare pynten på kaken for Ogbonna. Han var fenomenal som midtstopper, sier Bilic.

– Vi var det beste laget, skapte sjanser og spilte god fotball, men vi utnyttet ikke sjansene. Det gjør det tøft å tape, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Stolpeskudd

Et reservepreget Liverpool spilte seg til kampens første sjanse, da Christian Benteke dukket opp på bakre stolpe etter en corner etter drøye kvarteret. Men belgierens avslutning ble parert av West Ham-keeper Darren Randolph.

Bare minuttet senere skulle hjemmelaget få en langt større mulighet. Joey O'Brien hadde kommet på et langt løp fra sin backposisjon, da han fikk ballen 20 meter fra mål. Iren forsøkte seg med et hardt, flatt skudd, men traff ikke annet enn stolpen.

Foruten O'Briens forsøk, hadde West Ham problemer med å håndtere Liverpools unggutter i åpningen. Joao Teixeira var nære ved å sende gjestene i ledelsen etter halvtimen, etter vakkert forspill av Philippe Coutinho. Men i det avgjørende øyeblikket klarte ikke Teixeira å avslutte på mål.

Stolpeskudd, stolpeskudd, mål

Coutinho sto bak det meste Liverpool skapte i den første omgangen, og i det 34. minuttet var det hans tur til å avslutte et godt angrep. Benteke spilte ballen 45 grader ut i feltet til brassen, som plasserte ballen i stolpen.

De hvite aliminiumsrørene skulle spille langt mer enn en statistrolle i omgangen. For bare minutter etter Coutinhos stolpeskudd, var det West Hams Dimitri Payets tur til å klinke ballen i metallet. Franskmannen skrudde et frispark rundt Liverpools mur, via fingertuppene til keeper Simon Mignolet og i... stolpen.

Men ordtaket sier at alle gode ting er tre, og sjelden har vel det vært mer treffende enn for West Ham denne kvelden. For i omgangens siste ordinære spilleminutt, skulle hjemmelaget endelig treffe den riktige delen av målet. Enner Valencia fintet seg forbi flere Liverpool-spillere, før han slo ballen over til Michail Antonio på bakerste stolpe. Med et volleyskudd plasserte engelskmannen ballen opp i motsatt hjørne og sendte West Ham i føringen.

Frekt frispark

Ledelsen skulle dog ikke vare lenge, for bare tre minutter inn i den andre omgangen viste Coutinho seg frem igjen. Denne gangen på et frispark i farlig posisjon. Brasilianeren spådde at muren ville hoppe, og slo frisparket under føttene på de svevende West Ham-spillerne. Keeper Randoplh ble helt utmanøvrert, og ballen trillet i nettet.

Målet ga ny inspirasjon til gjestene, som fortsatte å angripe West Ham. I det 56. minuttet var Benteke nok en gang nær scoring, men Angelo Ogbonna fikk blokkert avslutningen fra syv-åtte meter.

Men selv om Liverpool styrte spillet, var det nykomponerte Liverpool-forsvaret i hele tiden i stand til lage trøbbel for seg selv. Og det gjorde også i det 66. minuttet.

Snytt for straffe

Valencia så ut til å komme først på et godt slått innlegg, da han plutselig ble revet ned av Liverpool-stopper Tiago Ilori. West Hams supportere ropte på straffespark, men dommer Roger East lot spillet gå videre. Reprisene viste dog at avgjørelsen trolig var feilaktig. Ilori, som bakerste mann, var dermed også heldig som unnslapp det røde kortet.

Men med elleve mann på banen, var det Liverpool som var nærmest en scoring. Både Benteke og Jordon Ibe fikk muligheten til å avgjøre kampen mot slutten, men ingen av dem klarte å overliste Randolph i West Ham-buret.

Dermed ble det ekstraomganger på Boleyn Ground.

Der fikk Benteke flere store muligheter til å avgjøre kampen i Liverpools favør, men avslutningene var nok en gang av skuffende kvalitet.

Kampen så ut til å ende med straffesparkkonkurranse, da West Ham fikk et frispark på overtid. Angelo Ogbonna raget høyest av samtlige foran mål, og stanget inn seieren for hjemmelaget.

West Ham er videre til FA-cupens femte runde.

Publisert: