Chelsea slo knallhardt tilbake etter sjokktap - Burnley opp på utrolig mesterligaplass

Chelsea var fus i alt. Og da ble Huddersfield en lett greie på en iskald førjulskveld i nord.

Willian kan smilende ta i mot gratulasjoner fra lagkameratene etter at han har lagt på til 2–0 mot Huddersfield.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

HUDDERSFIELD - CHELSEA 1–3

Ujevnheten er Chelseas store svakhet denne sesongen. Lørdag gikk de på et sjokktap mot bunnlaget West Ham.

Tirsdag kveld så de nok en gang ut noe som kunne ligne det laget som ble seriemester i vår.

En solid seier borte mot Huddersfield førte Chelsea opp på en tredjeplass på tabellen.

– En sterk seier. Helt fra start spilte vi god fotball, sa Chelsea-manager Antonio Conte.

– En veldig kontrollert seier. Det var rett og slett klasseforskjell på lagene på alle måter, sa fotballekspert i TV 2, Brede Hangeland, til kanalen etter kampen.

– Dette her er virkelig måten å slå tilbake på for Chelsea. Det må ha vært ganske pinlig etter West Ham-kampen, men det de viste mot Huddersfield var utrolig imponerende. Det var mange gode prestasjoner av enkeltspillere og det kollektive så solid ut, supplerer fotballekspert Simen Stamsø Møller i TV 2s studiosending etter kampen.

Les også

Drillo om Mourinho-sammenligningen i britisk storavis: – La dem dumme seg ut

Fin stemning, lite å juble for

Stemningen var stor da det sto 0–0 og kampen startet på Johns Smith’s Stadium i Huddersfield.

Stemningen var nesten like stor ved pause, selv om det sto 0–2. Nordengelske fotballtilhengere lar seg ikke plage av et par plussgrader og iskaldt regn.

Chelsea-sjef Conte sluttet aldri å dirigere, men skjønte raskt i 2. omgang at dette ble som en relativt lett spasertur i parken og tok av flere sentrale spillere.

Dette var en fest hadde de bestemt seg for å feire uansett resultat. Et Chelsea som i perioder har vært langt unna de kvaliteter som ga dem seriemesteren forrige sesong og en hardt presset Antonio Conte hadde bestemt seg for at det nå skulle være slutt på tullet.

Chelsea var best, best og best i første omgang. I perioder så Huddersfield ut som et lag fra den divisjonen de rykket opp fra i vår - Championship.

Og da var det egentlig lite å si på at Chelsea ledet 2–0 til pause. Ett mål av Tiemoue Bakayoko og ett fra Willian. Det kunne vært flere.

Kort oppsummert:

Chelsea: Ballsikkerhet, overblikk, pasningstrygghet og giftige avslutninger.

Huddersfield: Uvenn med ballen, stresset, feilpasninger i fleng og ubesluttsomhet i avgjørende situasjoner.

Les også

Manchester United-stjernens tabbe fikk Hangeland til å fyre løs: – Det er utilgivelig

Kampen over etter 50 min

Og da Pedro la på til 3–0 for Chelsea fem minutter etter pause, tok også Chelsea på mange måter en ny pause. Kampen var av den typen hvor det bare er fantasi på grensen til galskap som måtte til for å tro at Huddersfield skulle kunne ta igjen ledelsen til laget fra London.

Manager Conte signaliserte da også nettopp det da han tok ut to av sine mest sentrale spillere mens det gjensto en halv time av kampen. Ut gikk Eden Hazard og N’Golo Kanté.

At Chelsea slapp inn ett mål på overtid settes på kontoen for manglende konsentrasjon, og at det var 11 mann på banen som mentalt allerede var på vei til London.

Og da Huddersfield-spillerne gikk noe slukøret i garderoben var det med oppmuntrende sang fra sine egne tilhengere som aldri sluttet å støtte sine gutter.

Ashley Barnes sørget for Burnley-jubel.

Burnley på utrolig mesterligaplass

Også fire andre lag var i aksjon i Premier League tirsdag kveld.

Ashley Barnes ble den store helten da Burnley slet seg til 1-0 mot Stoke. Seieren gjør at Burnley klatrer til 4.-plassen, som gir mesterligaspill. Norske Fredrik Ulvestad satt på benken hele kampen for Burnley.

Onsdag skal de resterende 14 lagene i aksjon i Premier League. Det spørs om Burnley fremdeles ligger på fjerdeplass etter runden er ferdigspilt - for Liverpool, Arsenal og Tottenham ligger hakk i hæl.

– Fotball handler om realiteter, men også om drømmer. Vi prøver å finne ut hvor mye det er mulig å oppnå denne sesongen, sa Burnley-manager Sean Dyche til BBC Radio 5 Live.

Crystal Palace sto for en voldsom snuoperasjon hjemme mot Watford tirsdag. Daryl Janmaat så ut til å bli matchvinner for bortelaget på Selhurst Park, men gjestene kollapset fullstendig da Tom Cleverley fikk sitt andre gule kort kun tre minutter før full tid.

Crystal Palace-spiller Bakary Sako utlignet i det 89. minutt, før James McArthur fikk en enkel jobb med å sette inn seiersmålet tre minutter senere.

Dermed krøp Crystal Palace opp fra jumboplass til 17.-plass. Watford er nummer ni på tabellen.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal19162145162950
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk