Knallsterk avslutning sikret femteplass i VM: – Første gang jeg ser en sånn avslutning

Henrik Christiansen åpnet rolig på starten av finalen på 1500 meter fri i VM. Et bra løp endte med femteplass og tiden 14.54,58, et snaut sekund bak sin egen norske rekord.

Henrik Christiansen var rett bak sin norske rekord i VM-finalen på 1500 meter fri.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Henrik Christiansen gjorde sin beste avslutning noensinne på 1500 meter fri. Dessverre hadde han åpnet litt for rolig, og var rett bak sin egen norske rekord på øvelsen. Men siste 100 meter ble svømt på 57,3 sekunder. Det var også den nest beste avslutningen i finaleheatet.

– Hvor han hentet 57,3 fra, vet vi egentlig ikke. Han var sliten da han passerte 1400 meter. Det er godt å vite at han kan ha en sånn spurt på 1500. Det ga han en boost, forklarer landslagssjef Petter Løvberg til Aftenposten.

Tiden 14.54,58 holdt til femteplass i VM-finalen. Også NRKs ekspertkommentator, Aleksander Hetland, lot seg imponere over avslutningen til Christiansen.

– Han kunne tatt i litt tidligere. Svømt litt jevnere fra 1000 meter. Det er en sterk tid, sa Hetland på sendingen.

– Det er første gang jeg ser en sånn avslutning på 1500, sier Løvberg til Aftenposten.

Les også

Hun sa at erkerivalen «ikke engang så på henne». Dette er historien bak det betente forholdet.

Åpnet forsiktig

Christiansen åpnet en del roligere enn hva han gjorde i forsøksheatet på lørdag. I forsøket ble det litt for tungt for 20-åringen, derfor hadde teamet rundt han snakket om hvordan de best burde disponere løpet.

– Det var planen. Jeg følte at jeg måtte ha litt mer is i magen. Jeg ble kanskje litt ufokusert der, det er unødvendig å være oppe i 30-splitter. Men det er et godt løp, sier Christiansen.

Problemet var bare at det kanskje gikk litt for rolig. Til 400 meter var han mange sekunder bak ledende Gregori Paltrinieri.

Men så økte Lørenskog-gutten tempoet. Christiansen hentet inn tiendedel på tiendedel konkurrentene. Til 1000 meter lå han rundt fire tiendedeler bak sin egen norske rekord. Da var det håp, men mot slutten ble altså litt ujevn svømming av nordmannen.

– Han går litt roligeren ut enn vi planla. Han hadde tidlig 50-metere på 30-tallet. Vi ble litt engstelige for at det ble litt passivt. Men planen var å ha progresjon i løpet, og det klarte han, sier Løvberg.

Christiansen kunne ikke gjøre noe med Paltrinieri, som tok gullet. Til slutt var han 81 hundredeler bak sin egen norske rekord.

– Jeg er fornøyd med plasseringen, og dette er jo min nest beste 1500 meter. Jeg var nok litt passiv til å begynne med, men jeg klarte å bygge løpet mitt og hadde en god avslutning, sier Henrik Christiansen til NTB.

Les også

VM-stjernen tatt på fersken: Her fanger TV-kameraene opp jukset under vannet

Kanonmesterskap

Henrik Christiansen har endelig fått det til i et internasjonalt mesterskap igjen under VM i Budapest.

Han kom riktignok ikke til noen finale hverken på 400 meter fri eller 200 meter fri, men leverte sitt livs beste forsøksheat på 800 meter fri tirsdag. I finalen klinket han til og endte på fjerdeplass med ny norsk og nordisk rekord, 7.44,21.

– Det er jo litt kjipt at jeg ikke klarer å gå under rekorden da, men jeg føler jeg har gjort et godt VM med personlig rekord på 800 meter. Det har vært et tøft mesterskap og nå kjenner jeg at det begynner å ta på, sa Christiansen.

I forsøksheatet på 1500 meter fri åpnet Christiansen hardt, men ble sliten mot slutten.

– Vi er veldig fornøyd med at folk kommer hit og sette norske rekorder, det har Markus (Lie) og Henrik (Christiansen) gjort, sa landslagssjef Petter Løvberg til NRK rett før Christiansens finale.

Selv konkluderer Christiansen med at VM har vært en stor suksess.

– VM har vært dritbra. Jeg har en fjerde- og en femteplass. Det har vært bra trøkk, ler han.

Publisert: