Blekksprut-keeper drev Spurs til vanvidd

Tim Krul reddet absolutt alt som kom hans vei, og det var ikke lite, da Newcastle slo Tottenham 1-0 på bortebane

Tim Krul stod for en av sesongens prestasjoner da han holdt buret reint mot Tottenham.
 • Jørgen Tjærnås
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Etter 2-0-seier mot Chelsea sist helg kunne Newcastle søndag juble for en ny, fin skalp i form av enda et London-lag. Denne gang var det Tottenham som ble beseiret. Først og fremst takket være keeper Tim Krul.

For etter at Loic Remy tidlig hadde sendt gjestene i ledelsen, handlet det meste om den nederlandske keeperen, som sørget for sesongens kanskje ypperste keeperprestasjon i Premier League. Med en lang rekke strålende redninger drev han både motspillere og publikum til vanvidd.

– Dette var høydepunktet i karrieren min. Det var godt å kunne feire sammen med forsvarsfireren. Slike kamper får man ikke oppleve ofte. Det var et svært godt resultat, sa Krul etter keeperoppvisningen.

Da hadde han reddet 14 av 14 skudd på mål. En prestasjon ingen har overgått i Premier League de fem siste årene.

Tidlig ledelse

For Tottenham var førstekeeper Hugo Lloris ute av troppen, etter at han spilte videre med en hodeskade mot Everton sist helg. Men ifølge manager André Villas-Boas vil franskmannen være med i Frankrikes kvalifiseringskamper til VM mot Ukraina, hvor den første kampen spilles fredag.

Erstatter Brad Friedel måtte i aksjon allerede etter ti minutter. Et skudd fra langt hold sneik seg forbi en haug av spillere, og selv om det ikke var hardt, måtte den rutinerte amerikaneren dra fram sitt ypperste for å holde ballen ute. På returen forsøkte Yohan Cabaye seg fra skrått hold, men også da viste Friedel seg patent.

Loic Remy feirer etter å ha satt inn 1-0 for Newcastle.

Men minuttet etter var Friedel utspilt. Yoan Gouffran og Newcastle presset høyt og aggresivt. Kantspilleren fra Frankrike vant ballen sentralt i banen, og slo rett gjennom til landsmannen Loic Remy. Med to touch klarte spissen å runde Friedel, før han enkelt satte ballen i tomt mål til 1-0 for Newcastle.

Reddet alt

Målet virket å vekke Tottenham. Roberto Soldado hadde allerede hatt en god sjanse etter hjørnespark mens det stod 0-0, men etter målet festet hjemmelaget virkelig grepet. Samme mann fikk en stor mulighet etter en ny dødball da halvtimen var spilt, men Newcastle-keeper Tim Krul viste seg høyst patent.

Det samme gjorde nederlenderen da Christian Eriksen og Paulinho forsøkte seg før pause, og dermed kunne bortelaget, for anledningen kledd i Brasil-inspirerte drakter, gå til pause med ledelse.

Tottenham-fansen kan knapt tro at Tim Krul har levert en ny praktredning.

Også tidlig etter pause viste Newcastles sisteskanse seg fra sin beste side. Eriksen fikk et lavt innlegg, og fra åtte meter burde han sørget for at lagene var like langt. Men Krul fikk slengt ut beinet på det lave skuddet, og sørget for å avverge den gedigne muligheten.

Sesongens redning?

To minutter senere gikk det fra utgjort til alldeles utrolig for Tottenham. For da et frispark fra Gylfi Sigurdsson totalt endret retning i en motspiller, så Krul endelig ut til å være utspilt. Men på vei vekk fra ballen fikk han kastet seg rundt og igjen holdt ballen ute. På returen kom en skog av Tottenham-spillere for å pirke ballen i mål, men også da kom Krul seirende ut av kampen om ballen, før Mapou Yanga-Mbiwa klarerte unna på streken. En dobbeltredning som skapt for sesongkavalkader.

Etter 64 minutter måtte Krul gi retur på et godt skudd fra Andros Townsend. Men på returen klarte ikke Soldado, som spillmessig har slitt med å imponere i Tottenahm, å få nok kraft i headingen.

Scorer nesten minst

Newcastle hadde mer enn nok med å forsvare seg utover omgangen. Men selv om Tottenham presset på kom aldri målet supporterne ventet på. Kanskje er det symptomatisk for sesongen de har hatt. For selv om laget henger med på øvre halvdel, er kun ni mål på elleve kamper lite imponerende.

Av de totalt 92 lagene i Englands fire profesjonelle serier, er det faktisk bare tre lag som har scoret færre mål så langt i 2013/14-sesongen. De tre er Premier Leagues bunntrio Stoke, Sunderland og Crystal Palace. Så må det i rettferdighetens navn sies at lagene i de tre divisjonen under har spilt flere kamper enn Spurs.

Men Tottenham klarte ikke å endre på statistikken på slutten. Etter 81 minutter måtte Krul fram med en ny dobbeltredning, før han ble liggende oppå ballen og puste ut i et par sekunder. Like etter fikk han hjelp av tverrliggeren da Jan Verthongen headet etter et hjørnespark.

Dermed endte det i seier 1-0 for Newcastle. Takket være blekkspruten Tim Krul.

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Tottenham Hotspur FC
 4. Newcastle United FC

Premier League

SVUTMP
1Chelsea129213042629
2Manchester City128222561926
3Liverpool1274135112425
4West Ham United127232314923
5Arsenal126241317-420
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 61 flypassasjerer fra Sør-Afrika testet positivt

 2. Sandnes-ordfører: – Tror helseministeren har misforstått noe

 3. Nå kan alt skje i Stavanger!

 4. Trente med Viking – nå jakter han på opprykk

 5. Ekteparet vil at den nye butikken på Madla skal vekke gode barndomsminner

 6. Ingen erstatning foreløpig, men kommunen strekker fram ei hånd