Warholm tviler på EM-deltakelse

– Det er vel 70–30 fordel mot EM-deltakelse, sier Karsten Warholm etter vunnet Nordenlandskampen i utklassingsstil.

SUVEREN SEIER: Karsten Warholm intervjues etter 45,65 og seier på 400 meter under Nordenlandskampen søndag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

BÆRUM: Warholm var 9/100 bak sin ferske norske rekord på 45,56 da han løp på 45,65 under det nordiske mesterskapet og den såkalte Nordenlandskampen i Bærum Idrettspark søndag.

Med svenske Carl Bergstrøm halvannet sekund bak var Warholm helt uten konkurranse på 400 meter flatt.

TUNGT Å SETTE REKORD: – Hvis det forlanges rekorder hver gang jeg løper, blir det en tung karriere, sa Karsten Warholm etter nok et sterkt løp på 400 meter innendørs søndag. Han var godt fornøyd med tida, 9/100 bak egen fersk rekord.

Får tung karriere

– Hvis det skal forlanges rekord hver gang jeg løper får jeg en tung karriere, sa Warholm til Sunnmørsposten etter nok et sterkt løp.

For ett år siden løp han på 45,59 i Bærum Idrettspark, en tid han forbedret til 45,56 i Ulsteinhallen under Karsten Warholm International.

– Jeg er godt fornøyd med dette løpet, sa Warholm som passerte 200 meter på 21,44 søndag, raskere enn i Ulsteinvik 25. januar. Men der ble avslutninga sterkere.

Etter løpet i Ulsteinhallen var han klar på at lysten til å løpe i EM var stor, men at trener Leif Olav Alnes må ta avgjørelsen.

Bestemmes innen to uker

– Vi må se på prioriteringene. Fortsatt er det 14 dager til å ta en avgjørelse om det blir EM-start etter ikke, sier Alnes.

En annen løper fra Nordvestlandet satte norsk rekord i Bærum.

Romsdalingen Karoline Bjerkeli Grøvdal imponerte stort med 8.44,68 på 3000 meter, over fem sekunders forbedring av Ingrid Kristiansens tidligere innendørsrekord på distanse fra 1985.

Publisert: