Sprintkometen Skistad: - Jeg går for gull i VM

Kristine Stavås Skistad (19) reiser til ski-VM stinn av selvtillit.

Kristine Stavås Skistad har skumle planer i ski-VM. Her fra NM i Meråker.
  • bernt.harald.dysthe.brennevann@ntb.no
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Hun har i praksis lenge vært klar for VM, og lørdag kom den endelige beskjeden om at det var i boks etter 2.-plassen på NM-sprinten.

Junioren har sluppet å kvalifisere seg inn via verdenscupen, og hun slipper også å reise til Lahti kommende helg.

I VM derimot, der ønsker hun å markere seg.

– Jeg sikter mot det største når jeg første er med i VM. Da går jeg for gull, kom det kontant fra Konnerud-løperen etter NM-sølvet.

Hun føler at sjansene for å gjøre det bra er gode. Mens en løper som Maiken Caspersen Falla ikke liker VM-løypa i Seefeld noe særlig, er det annerledes med Skistad.

Gode sjanser

– Jeg føler at jeg har gode sjanser på en god dag. Løypa er kortere enn her, og det passer meg bra.

I Seefeld er det en bra nedoverbakke inn mot mål, og det relativt korte oppløpet bør også passe den ferske juniorverdensmesteren bra.

Selv om hun stiler mot gull, ser hun ikke på seg selv som gullfavoritt.

– Jeg har troen på at jeg kan, men de største profilene får være favoritter, sier 19-åringen som fyller 20 år 8. februar.

Sterke løp

Skistad mener at det slett ikke var tilfeldig at hun endte opp med sølv i NM. På oppløpet var hun i særklasse raskest. Et rotete løp for oppløpet hindret henne i å kjempe om den aller gjeveste plasseringen.

Kristine Stavås Skistad leder an i feltet under sprintfinalen i NM sist fredag. Lotta Udnes Weng (i midten bak) vant til slutt. Maiken Caspersen Falla til venstre i bildet.

– Jeg ønsker å være der oppe, og 2.-plassen på NM-sprinten viste at det ikke var tilfeldig det jeg gjorde på Beito og Lillehammer. Jeg har gjort en god jobb og er bare blitt mer sulten ut over i sesongen, sa hun.

I sesongåpningen på Beitostølen ble det 2.-plass bak Falla. I verdenscupen i Lillehammer i starten av desember ble hun beste norske på 5.-plass. For et par uker siden ble hun juniorverdensmester i Lahti. Pilen peker i riktig retning for Kristine Stavås Skistad.

Landslagstrener Ole Morten Iversen er en av dem som lar seg imponere.

– Hun er startrask og fantastisk god til å gå i felt. Hun går med stor og trygghet og selvtillit. Det kan mange lære av, og så har hun en fantastisk god finish som alle de andre kan lære av. Det er hennes spisskompetanse. Det er en nytelse å se henne gå, sa Iversen.

Hvis Skistad henger med til oppløpet i VM blir hun en lei nøtt å slå for noen hver.

(NTB)

Publisert: