VIF: - Ikke gjort noe galt

<p>Vålerenga måtte gi Norges Fotballforbund hastesvar etter Gunnarsson-avtalen.</p>

Fotball , 14. september 2011 , Tippeligaen , EliteserienVålerenga - Odd 0-1Steffen Hagen , OddVeigar Pall Gunnarsson , VIFFoto: Anders Hoven , Digitalsport
  • Marius Vik
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

VALLE: Det kokte rundt Veigar Páll Gunnarsson på torsdagens trening i Oslo.

Både NRK, TV 2 og de fleste av landets riksavsier hadde tatt turen til Vålerengas treningsfelt, hvor en hutrende islending måtte svare om han var kjent med detaljene rundt overgangen fra Stabæk til Vålerenga.

— Nei, var Gunnarssons kontante svar.

TV 2 hevdet onsdag at islendingen gikk til Vålerenga for kun én million kroner, men at Oslo-laget samtidig sikret seg en opsjon på Stabæks 16 år gamle stortalent Herman Stengel for fire millioner.

Årsak? Nancy hadde krav på 50 prosent av overgangssummen for Gunnarsson, og Stabæk kan gjennom sitt kreative grep ha beholdt to millioner kroner som eller ville gått til Frankrike.

- Har ikke handlet uetisk

I fotballforbundet stusset man over TV 2s påstander onsdag kveld, og man krevde en umiddelbar redegjørelse fra Vålerenga rundt overgangen. En fjellferierende Truls Haakonsen måtte i dag derfor ta frem datamaskinen, og skrive mail til fotballforbundet.

Vålerengas sportsdirektør vil overfor Aftenposten.no ikke avsløre hva han skriver til NFF, men er klar i sin tale:

- Jeg skal ikke gå inn i detaljene i svaret vårt, men jeg er ikke redd for at dette skal få noen konsekvenser for oss.

— Det er flott av fotballforbundet ser på dette, men vi har ikke gjort noe uetisk eller galt, understreker Truls Haakonsen.

Kan ha brutt to regler

Om NFF velger å konkludere med det samme gjenstår å se.

Stein Pedersen, overgangsansvarlig i fotballforbundet, uttaler seg på generelt grunnlag, men antyder at det to punkter som kan være brutt i forbindelse med Gunnarsson-overgangen og Stengel-opsjonen:

I kapittel én, paragraf 3-4 (d) i overgangsreglementet til forbundet heter det at:

Avtale mellom klubber vedrørende enkeltspiller, må også undertegnes av spilleren – for spillere under 18 år, også av foresatte. – for å være gyldig.

Herman Stengels far, Hans Jørgen Stengel, sier i torsdagens VG at han ikke var orientert om at Vålerenga hadde sikret seg en opsjon på sønnen.

Herman Stengel var kun 15 år da Vålerenga kjøpte opsjonen.

Videre er det ikke opp til klubbene å sette en kunstig pris på en spiller – Gunnarssons tilfelle, en million kroner – den skal være reell, sier Pedersen til Aftenposten.no.

- Det er for å sikre at tidligere klubber skal være sikre på at de får det de har krav på, enten i form av videresalgsklausuler, eller som utdanningskompensasjon, sier Pedersen til Aftenposten.no.

— Også internasjonalt er det klare regler for akkurat dette, understreker Pedersen.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk