Barli-tabbe ødela for Ranheim

Ledet 2-0, men tapte nok en gang etter en ledelse. Keeper Even Barli må ta sin del av skylda etter å ha invitert motstanderen tilbake i kampen.

Publisert: Publisert:
  • Marius Dahl
iconDenne artikkelen er over fire år gammel
svp://103069?view=bt

52 minutter var godt på Ekeberg i Oslo og gjestene fra Trondheim var på veg mot en oppskriftsmessig seier over nyopprykkede KFUM Oslo. På sin fjerde målsjanse hadde Ranheim akkurat doblet ledelsen ved Robert Stene og da skulle lufta ha gått ut av 1.divisjonsnykommerne.

Så var Even Barli altså litt for gavmild. Etter et tilbakespill sendte han ballen rett i beina på Stian Sortevik som enkelt reduserte til 1-2. Opphentingen var igang.

Frispark-scoring av Ranheim-unggutt

For å ta det fra starten — det tok 24 minutter før publikum på Oslo øst fikk noe å snakke om. Stian Sortevik styrte KFUM-skuta og gav Robin Rasch muligheten til å avslutte fra ti-tolv meter noe skrått på mål. Even Barli var derimot godt nede og reddet Ranheim fra å komme under 1-0. Seks minutter senere kombinerte KFUMs angrepstrio godt og denne gangen var det Sortevik som forsøkte seg, men skuddet gikk like utenfor målet til Barli.

Lite å skrive hjem om offensivt for Ranheim i en kjedelig første omgang. Da Stene beinet ballen i muren på et frispark fra 20 meter fem minutter før hvilen, var det trøndernes nest-største mulighet så langt i kampen.

Da var det bedre å gi en tenåring fra Byåsen muligheten tre minutter senere. Daniel Kvande ladet skuddfoten på et frispark fra høyresiden og midtstopperen traff godt. Så godt at ballen smalt inn bak tidligere Rosenborg-keeper Lars Hirschfeldt og for fjerde kamp på rad tok Ranheim ledelsen 1-0. ## Doblet ledelsen

Som normalt skulle det derimot ikke ta lang tid før også Stene skulle få juble for egen scoring. Robin Rasch mistet sløvt ballen på egen halvdel og da var Simen Raaen Sandmæl hissig på gjenvinning. To sekunder etter var ballen hos Stene og alene med keeper kunne den rutinerte spissen bare bredside inn 2-0. Da virket mye avgjort mot et lag som på tre omganger med 1.divisjonsfotball enda hadde til gode å score på eget kunstgress. Dessverre for vertene var Barli søvnlig og rotet det til på et tilbakespill slik at Sortevik fikk redusere for KFUM Oslo like etter.

Bølget begge veier

Nå skjedde det definitivt mer i Oslo og kampen endret karakter fra tam og kjedelig til en thriller som bølget frem og tilbake. Etter 73 minutter fikk Ekblom en stor sjanse til å utlikne for KFUM, men Barli var godt plassert og hentet kula før hjemmelaget fikk sin forløsende utlikning.

Like etter kom Skaga seg rundt for KFUM og slo godt inn foran mål, men to KFUM-spillere var akkurat for sent ute til å score.

Tapte på tampen

Utlikningen skulle derimot komme til slutt for vertene, da Christoffer Dahl stusset inn Robin Raschs corner fire minutter før slutt. Og før skuffelsen hadde lagt seg fikk hjemmelaget frispark i godt hold for KFUMs store spiller for kvelden.

Robin Rasch skrudde ballen over muren og i mål. Vips var alle poengene borte for Ranheim i en kamp trønderne burde punktert tidlig i omgangen.

Ranheim klarte aldri å svare og som i serieåpningen mot Jerv på bortebane tapte Ranheim på slutten etter å ha ledet gjennom hele kampen.

Publisert:

Les også

  1. Kunstscoring av Ranheim-unggutt

  2. Hødd-kapteinen rammet av sykdom – mistet plutselig håret

  3. Levanger alene på tabelltopp

svp://103069?view=bt
  1. Fotball 1. div
  2. KFUM Oslo
  3. Ranheim IL