Bergensk MMA-utøver omtales internasjonalt etter brutal knockout

– Det så dramatisk ut, og det er ikke noe kjekt, men jeg er ikke nervøs for å gå inn igjen i ringen, sier Torbjørn Madsen (30).

Torbjørn Madsen ble slått bevisstløs i helgens MMA-kamp. Knockouten fra motstander Mzwandile Hlongwa har fått mye oppmerksomhet i utlandet. (Arkivfoto)
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Torbjørn Madsen møtte lørdag Mzwandile Hlongwa (28) til sin sjette proffkamp. Tidlig i kampen, som var en del av den afrikanske serien Extreme Fighting Championship, ble Madsen slått bevisstløs.

Hlongwa snurret rundt og traff Madsen i hodet med albuen og slag, før bergenseren gikk i bakken.

– Det står helt fint til med meg. Dette hører med til gamet, og det ble en spektakulær knockout. Det ble noen reaksjoner på feiringen hans, men jeg har snakket med ham etterpå og alt er greit, sier Madsen på telefon fra Cape Town.

  • Se knockouten i vinduet under (NB! Advarsel mot sterke scener).
Les også

«Seieren kom godt, men den kom en uke for sent»

– Verst for mine kjære

The Sun omtaler knockouten som brutal, og viser til brukere på sosiale medier som trekker paralleller til spillet Street Fighter.

– Han gjorde jobben sin bra, og jeg kan ikke klandre ham for noe. Verst går dette utover mine kjære, de som ser på, og de i hjørnet mitt ble litt rystet. Det så dramatisk ut, og det er ikke noe kjekt, men jeg er ikke nervøs for å gå i ringen igjen. Idretten er ikke mer skummel i dag enn den var fredag, sier Madsen, som har fått mange støttemeldinger etter kampen.

Madsen er ikke blitt slått ut tidligere.

– Jeg fikk meg en stjernesmell og var ute litt lenge, så de rundt ble litt bekymret. Jeg ble sendt rett til sykehus for testing og møysommelig fulgt opp med skanning og det hele, og det var ingen negative tegn på testene. Etter alt å dømme har jeg fått en hjernerystelse, sier Madsen.

Les også

Så gode er Brann med lave skuldre

– Jeg er ikke nervøs for å gå inn i ringen igjen, sier Torbjørn Madsen. (Arkivfoto)

– Irritert

Selv mente Madsen han var favoritt før kampen.

– Jeg er irritert over å tape mot en jeg mener jeg er bedre enn. Det er en bitter pille å svelge, og det er surt å miste ubeseiret-tittelen. Jeg ble anbefalt å be om tittelkamp om jeg vant denne kampen, så det er satt litt tilbake, sier Madsen.

Nå venter en roligere periode, noe som er uvant for MMA-utøveren og psykologistudenten.

– Når man har fått seg en smell i hodet så er det lurt å puste med magen og å passe på helsen. Dette gir meg anledning til å bremse litt og å lære av det, så er jeg veldig interessert i å komme tilbake så fort som mulig, sier Madsen.

Publisert: